NB I

Át kell menni a falon

Urbán Flórián szerint a legkönnyebb Európa-bajnoki selejtezőcsoportba került a magyar csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Pestmegyeifoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap sorsolták ki a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait. Hazánk a második kalapból az F-csoportba került, ahol Görögország, Románia, Finnország, Észak-Írország és a Feröer-szigetek csapatán keresztül vezet az út a kontinensviadalra. A Rangadó.hu megkereste a korábbi negyvenszeres válogatott Urbán Flóriánt, aki úgy véli, hogy a legkönnyebb csoportba került a magyar csapat.

– Úgy gondolom, hogy „now or never”, most vagy soha – kezdte Urbán Flórián. – Bízom Pintér Attilában, hogy megtalál húsz olyan férfiembert, akik felveszik a piros-fehér-zöld mezt, és ha kell, futballoznak, ha kell, harcolnak és küzdenek egymásért, és a magyar népért. Ez a csoport véleményem szerint a legeslegkönnyebb, ezért is mondom, hogy most vagy soha.

A 45 éves egykori kőkemény hátvéd úgy vélekedik, hogy bármelyik ellenféllel szemben győzelmi esélyekkel léphet pályára válogatottunk.

– A románok ellen tavaly bizonyítottuk, hogy hazai pályán sokkal jobbak voltunk, az idegenbeli meccsről ne beszéljünk, mert a válogatott felkészítése olyan volt, amilyen… A görög futball szervezettebb és jobb, ami miatt előrébb tarthatnak, de nem érzem, hogy jobbak. Minden más országban előrébb tart a képzés, amiből jönnek ki a futballisták, de nem hiszem, hogy ne lehetne találni húsz olyan fiút, akik bárki ellen nyugodt szívvel tudnak kimenni a pályára. Egyik csapatról sem hiszem, hogy ne lehet megverni. Nem találkozunk olyan nagyhatalommal, amely ellen azt mondhatnánk, hogy „game over”, semmi sanszunk nincs. Nem gondolkodom helyezésben, minden meccset meg kell nyerni, és mindig a következő mérkőzésre kell koncentrálni. Mindig arról beszélünk, hogy ide meg oda várjuk a válogatottat, de nem a helyezés a fontos, hanem a szemlélet, amivel kimennek a fiúk a pályára. Egyik csapat ellen sem kell úgy kimenni, hogy itt nem sok esélyünk van. Úgy gondolom, hogy mindegyik ellen van esélyünk, bármilyen formában van.

Urbán Flórián a rendszeres összetartásairól is beszélt. A klubedzőknek szerinte is segíteniük kell a kapitány és a válogatott munkáját.

– Ez Pintér Attila dolga, ő szeretne minél többet foglalkozni a játékosokkal. Meg kell találni a megfelelő egyensúlyt, hogy mindenkinek jó legyen. Az edzők is engedjék el a játékosokat esetleg egy hónapban egyszer. Meg kell találni az egyensúlyt, hogy a kecske is egyen, de maradjon káposzta is. Az edzők segítsék a kapitány munkáját, ő pedig találja meg azt a húsz fiút, aki át fog menni a falon – mondta végül Urbán Flórián.

Olvasói sztorik