NB I

Hezitáló focista nem kell!

Urbán Flórián még egyszer nem győzködné, nem hívná a válogatottba Huszti Szabolcsot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Attila kemény stílusát üdvözítőnek tartja, viszont a helyében Huszti Szabolcsot még egyszer nem hívná a nemzeti csapatba a korábbi negyvenszeres válogatott hátvéd, Urbán Flórián, aki a DigiSport csütörtök reggeli műsorában Varga Zoltán vele kapcsolatos esetével illusztrálta, miért nem szabad hezitáló futballistákat győzködni. A Vecsés edzője szerint a magyar ember kreatív, de az edzésprogramját nem szabad rábízni.

– Biztos, hogy Pintér Attila helyében nem tennék még egy kísérletet Huszti Szabolcs visszahívására. Belgiumban, a Mechelenben futballoztam, amikor Varga Zoltán lett a Ferencváros edzője. Felhívott, bemutatkozott, és mondta, hogy szeretné, ha a Fradiban játszanék. Én erre azt mondtam, hogy hát… Meg ööö… Mire megköszönte, és letette a telefont. Másoknak pedig mesélte, hogy a hezitáló focistával nem tud mit kezdeni. Ezt a mai napig megtanultam tőle – mondta Urbán Flórián.

Pintér Attilához hasonlóan Urbánnál is mindenki tiszta lappal indulna, ebben is igazat adok a kollégájának.

– Amikor Csank János volt a kapitány, behívott az irodájába és azt mondta, maga ha tiszta lappal nem is, de pöttyössel indul, két meccset kap a bizonyításra. Ugyanezt tenném most én is, Szalai Ádámmal úgyszintén – folytatta a korábbi válogatott hátvéd. – Pintér Attila szakmai munkájának részleteit annyira nem, az eredményeit viszont jól ismerem. A Fradiból bajnokot csinált, ám utána a játékosai levélben panaszkodtak a stílusára. A magyar focista nem szereti, ha kiverik belőle az eredményt, szeretnek csak úgy ellenni a közegükben. Én is ilyen voltam Belgiumban, ha eltűrte az edzőm. Pintér ezt bizonyosan nem tűri el, ezért is örülök a kinevezésének. A magyar ember nagyon kreatív, de az edzésprogramját nem szabad rábízni.

Olvasói sztorik