NB I

Összefogás, Pintér-módra

Az első osztályú klubok képviselőivel egyeztetett az MLSZ-ben az új szövetségi kapitány, Pintér Attila.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miután megválasztották szövetségi kapitánynak Pintér Attilát, a székfoglaló beszédében nem győzte hangsúlyozni, hogy összefogásra van szükség.

„Itt minden klubnak, játékosnak, edzőnek, vezetőnek nagyon nagy áldozatokat kell hoznia annak érdekében, hogy a magyar labdarúgás újra sikeres legyen. Rövid időn belül le fogok ülni a klubedzőkkel, hogy megadják a támogatást nekünk” – mondta december 19-én Pintér.

Nos, az új kapitány nem csak a levegőbe beszél, ezt bizonyítja, hogy az újév második munkanapjára máris egyeztetésre hívták össze az NB I-es klubok képviselőit az MLSZ székházába.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya pénteken délelőtt az MLSZ székházában tartott egyeztetést NB I-es klubok képviselőivel – írja az MLSZ honlapja.

A nemrégiben kinevezett szövetségi kapitány, Pintér Attila kezdeményezésére a Magyar Labdarúgó Szövetség megbeszélésre hívta össze a klubok képviselőit, az egyeztetés témája a válogatott és a klubok jövőbeni, az eddiginél lényegesen szorosabb együttműködése volt.

Vági Márton főtitkár bevezetőjében elmondta: a szövetségi kapitány összeállított egy programtervet a következő hónapokra, de ennek megvalósítása kizárólag az NB I-es klubok támogatásával jöhet létre. A válogatott és az egyesületek közti párbeszédet megkönnyítendő, a szövetség rendszeres időközönként összehívná a klubok vezetőedzőit, vezetőit, ez a mostani találkozó felfogható az első ilyen találkozónak.

Pintér Attila úgy fogalmazott: az elmúlt 27 évben a magyar válogatott nem tudott kijutni egyetlen világversenyre sem, s erre az időszakra elmondható, hogy nem volt megfelelő párbeszéd, együttműködés a szövetségi kapitány és a klubok, edzők között, és összefogás nélkül a jövőben aligha lehetne jobb eredményekben bízni. A kapitány hozzátette, kizárólag a klubok és az edzőkollégák hathatós segítségével érhet el sikereket a válogatott, ebből a szempontból a nemzeti csapat szereplése a hazai futballszakma közös felelőssége.

Pintér Attila ígéretet tett arra, hogy amiben csak tudja, segíti az NB I-es edzőket, és azt kérte, hogy a klubok a tavaszi szezon során kéthetente egy-egy hétfői napon engedjék el játékosaikat a válogatott taktikai jellegű összetartásaira. Az egyeztetésen résztvevő edzők támogatásukról biztosították a kapitányt, mindössze azt kérték, hogy konstruktív legyen a párbeszéd a klubok és a válogatott között, és a nemzeti csapat szakmai stábja vegye figyelembe az egyesületek igényeit is.

A tervek szerint január 6-án találkozik első alkalommal a válogatott keret, majd 13-án és 20-án is összehívja a kapitány a rendelkezésre álló játékosokat. Az év első hónapjának edzőtáborozásai kétnaposak lesznek, a folytatásban egy-egy hétfői napra korlátozódna a keret közös gyakorlása.

A szövetségi kapitány végezetül arra kérte kollégáit, tegyenek javaslatokat arra, hogy saját csapatukból kiket tartanak alkalmasnak a kerettagságra a felnőtt és az U21-es válogatottnál, mert a vezetőedzők segítségével összeállított listát is szeretné felhasználni az összetartások kereteinek kijelölésekor.

Olvasói sztorik