NB I

Védőként is jól érzi magát

Bori Gábor és társai élvezik, hogy az élmezőnyben vannak, és ott is szeretnének maradni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt pénteken a Kaposvári Rákóczi csapatát látta vendégül az MVM Paks együttese az élvonal hetedik fordulójának nyitómeccsén. A papírforma hazai győzelmet ígért, hiszen a negyedik helyezett otthonába látogatott a bajnokság egyetlen nyeretlen együttese. A várakozások igazolódott, a tolnaiak 2-0-s győzelmet arattak. Végig pályán volt a Paks rutinos játékosa, Bori Gábor, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a játékuk ezúttal hagyott némi kívánnivalót maga után, de a legfontosabb a három pont megszerzése volt.

– Megmondom őszintén, nem úgy kezdtük a meccset, ahogy szerettük volna. Megbeszéltük, hogy hátul odafigyelve, de nekirontunk az ellenfélnek, ehhez képest ez pont fordítva sült el – magyarázta a 29 éves játékos. – Emiatt kicsit bizonytalanná váltunk, és talán az önbizalmunkat is elvesztettük. Nehezen működött a játékunk, nem ment olyan gördülékenyen, ahogy szokott. Örülünk a három pontnak és az eredménynek, most ez volt a legfontosabb, hogy meglegyen a győzelem.

Bori Gábort eddig többnyire a pálya közepén szokhattuk meg, az utóbbi hetekben azonban más posztot talált neki Horváth Ferenc vezetőedző: egy sorral hátrébb, jobboldali védőként szerepelt. Borinak nem okozott gondot az új szerepkör, a Kaposvár ellen két gólpasszal vétette észre magát.

– Annyi történt, hogy a szakmai stáb összedugta a fejét. Én már Kecskeméten is játszottam jobboldali védőt, Horváth Ferenc pedig most úgy látta, hogy én vagyok a megoldás ennek a posztnak a betöltésére – magyarázta az újdonsült hátvéd. – Jól érzem magam ezen a poszton. Megteszem, ami tőlem telik, úgy érzem, jól megy a játék, és eddig jobbhátvédként sem okoztam csalódást. Ha a csapatnak hátul van rám szüksége, akkor ott játszom, az a lényeg, hogy a pályán legyek.

A Paks együttese hét forduló után az előkelő negyedik helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján. Bori Gábor és társai élvezik, hogy az élmezőnyben vannak és szeretnének ott is maradni.

– Én azt mondom, hogy addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Élvezzük, hogy ott vagyunk az élmezőnyben. Nem azt szeretnénk nézni, hogy ki van előttünk, vagy éppen mögöttünk. Ott vagyunk a tabella elején, tartani akarjuk a pozíciónkat, és úgy szeretnénk szerepelni, hogy az élmezőnyben is maradjunk.

A tolnaiak a következő játéknapon az MTK otthonába látogatnak, ahol szeretnék folytatni az eddigi kiváló szereplést.

– Ugyanúgy készülünk, mint a többi bajnokira. Minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, és ennek tudatában lépünk pályára. Nem lesz ez máshogy az MTK stadionjában sem – mondta Bori.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik