NB I

Hamarosan visszatér az egyik súlyos sérült

Bori Gábor már jövő a héten pályára léphet, de Zsók József és Kulcsár Dávid is jól halad a felépüléssel a térdműtét után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két fordulóval a bajnokság vége előtt a 11. helyet foglalja el az OTP Bank Liga tabelláján az MVM Paks együttese. A gárda vezetőedzője, Tomiszlav Szivics a tavasz folyamán több kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerült, mivel Zsók József, Bori Gábor és Kulcsár Dávid is térdsérülést szenvedett, és mindhármukat meg kellett operálni. Mivel az előzetes összeállítás alapján Bori Gábort a hétvégi, Kaposvár elleni találkozón a cserepadra ülteti a szakvezető, a Rangadó.hu megkereste a három sérültet, akikről megtudtuk, hogy nagyon jó ütemben haladnak a felépüléssel.

– Teljesen jól állok már, kiváló erőben érzem magam – kezdte az októberben oldalszalag-szakadást szenvedő 29 éves Bori Gábor. – Már két hete a csapattal edzek, ez lesz a második teljes hetem. Úgy beszéltük meg Szivics mesterrel, hogy a jövő héten a Kecskemét ellen már számítana rám, úgyhogy ennek megfelelően végzem a dolgomat, csinálom a tréningeket – tájékoztatott a rutinos középpályás.

A tolnai gárda védője, Zsók József októberben szenvedett keresztszalag-szakadást, és porc sérülést. Borival együtt ő is a csapattal edz már egy ideje, de nem szeretne feleslegesen kockáztatni, csak a következő szezonban térne vissza.

– Úgy tűnik, rendben van minden, két-három hete edzek már a csapattal. Erre az utolsó két meccsre azonban még korai lenne visszatérni, felesleges kockáztatni. Semmi panaszom, problémám nincsen már szerencsére, edzések után kisebb fáradtság van csak a combomban, de ez teljesen természetes. Az izomzatom szépen visszaépült, megerősödött, nincs már semmilyen fájdalmam – mondta Zsók József.

A paksiak középpályása, Kulcsár Dávid a téli szünetben, egy teremtornán sérült meg, Zsók Józsefhez hasonlóan szintén a térdében lévő keresztszalag szakadt el. A 25 éves játékost négy és fél hónapja operálták meg, de már futóedzéseket végez, és a csapattal szeretné elkezdeni a nyári alapozást.

– Igazából gyorsan telik az idő, már négy és fél hónap eltelt a műtét óta. Rendszeresen futok már, és fokozatosan egyre többet, és jobban tudom már terhelni a lábamat – mesélte Kulcsár Dávid. – Úgy tervezem, hogy július vége felé már szeretnék rendesen edzeni, ha nem is a csapattal, de külön erőnléti edzővel. Ha minden jól megy, akkor a következő szezon elején vissza is tudok térni a pályára, néhány forduló elteltével már szeretnék tétmeccsen szerepelni. Mondhatom, hogy panaszmentes vagyok, nyilván még nem olyan a térdem, mint amilyen volt, vannak apró kellemetlenségek, de ez teljesen természetes. Izomzatilag is alakulok, úgyhogy minden a legnagyobb rendben zajlik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik