NB I

Simon Attila megállíthatatlan

A támadó mesterhármasával 4-1-re verte a Paks hazai pályán a Puskás Akadémia csapatát.
OTP Bank Liga, 3. forduló
MVM-Paks – Puskás Akadémia FC 4-1 (1-0)
Paks, 1000 néző. Játékvezető: Solymosi
Paks: Molnár P. – Fiola, Kovács G., Éger, Szabó J. – Kecskés – Bartha (Tököli, 77.), Bori (Kiss T., 63.), Hullám (Könyves, 19.), Báló – Simon A. Edző: Horváth Ferenc
Puskás FC: Hajdúch (Somodi, 13.) – Vachtler, Vaszicsku, Fabio, Farkas N. – Tóth II B., Polonkai – Bertus – Molnár S. (Mamadou, 69.), Tischler, Baracskai (Zsolnai, 56.) Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Kovács (6.), Simon A. (59., 73., 87.) ill. Tischler (54.)
Kiállítva: Vaszicsku (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újonc Puskás Akadémia paksi vendégjátéka a papírforma szerint hazai győzelmet ígért, hiszen Horváth Ferenc legénysége két győzelemmel kezdte a bajnokságot, a felcsútiak viszont csak egy pontot gyűjtöttek.

Rögtön a találkozó elején megszerezték a vezetést a hazaiak, egy kapu elé ívelt szabadrúgás után a Paks védője, Kovács Gábor közelről a kapuba lőtt (1-0). A következő lehetőség a 21. percben adódott újfent a hazaiak előtt, Simon Attila bombázott 16 méterről kapura egy pattogó labdát, de a lövése a kapufán csattant, a kipattanó Könyves elé került, de nem tudta bekotorni a hálóba. Öt perccel később ismét a kapufát találta el a Paks, egy felszabadító fejest lőtt kapura fordulásból Éger László, de a labda a keresztlécről kipattant. Ezt követően fölénybe kerültek a vendégek, és Polonkai Attila távoli lövésénél már Molnár Péternek is akadt dolga. A félidő további részében zömében a mezőnyben folyt a játék.

A második játékrész is Puskás-fölénnyel indult, a hazaiak eléggé magukra húzták az ellenfelet. Előbb Tichler került tizenegyes-gyanús szituációba, majd Bertus szabadrúgását kellett hárítania Molnár Péternek. Az 54. percben góllá érett a vendégek mezőnyfölénye, Molnár tört be a büntetőterületen belülre, a századik élvonalbeli meccsét játszó Szabó János fellökte a fiatal középpályást, Solymosi játékvezető pedig büntetőt ítélt, amelyet Tischler értékesített (1-1).

Sokáig nem örülhettek a vendégek az egyenlítésnek, mert öt perccel később szinte semmiből szerzett újra vezetést a Paks: Simon Attila kapott egy jó labdát, és nyolc méterről, kissé kisodródva Somodi lábai közt a hálóba lőtt (2-1). Néhány perccel később újra Simon került helyzetbe, Bori centerezett hibátlanul a támadó elé, de a közeli lövést bravúrral védte a vendégkapus. A 65. percben emberelőnybe kerültek a paksiak, Simont taposta meg Vaszicsku Gergő, amiért megkapta második sárga lapját.

A 73. percben növelte előnyét a hazai alakulat, a gólszerző nem lehet más, mint Simon Attila, aki egy szögletet fejelt öt méterről a kapuba (3-1). Úgy tűnik, Simon bombaformában futballozik, ugyanis három perccel a rendes játékidő vége előtt megszerezte harmadik gólját, amivel klasszikus mesterhármast ért el, igaz, 16 méteres lövésében a vendégkapus is jócskán benne volt (4-1).

– Úgy gondolom, hogy játékban nem voltak rosszabbak a vendégek a Paksnál, egészen a kiállításig – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Puskás Akadémia korábbi edzője. – A Puskás agresszív focit játszott, de mindezt semleges területen tette. Azokon a területeken, ahol meg kell nyerni a mérkőzést, és ahol védekezni kell, ott már jobb volt a Paks. Súlyos egyéni hibákból kapták a gólokat, a támadójáték pedig nagyon gyengén muzsikált. Benczés Miklósnak igaza van abban, hogy Szakály Dénes kiesésével és Kleinheisler László eligazolásával mínusz húsz gólt elveszített a Puskás FC. Voltak olyan időszakai a találkozónak, amikor jobban játszottak, és jobban birtokolták a labdát a vendégek, de a focit gólra játsszák, ezért úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertek a hazaiak.

Olvasói sztorik