NB I

Folytatódó kaposvári pechsorozat

A sereghajtó Rákóczi 2-0-ra kikapott a Paks otthonában az élvonal hetedik fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 7. forduló
MVM Paks – Kaposvári Rákóczi 2-0 (1-0)
Paks, 500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Paks: Molnár P. – Fiola (Kiss T., 57.), Éger, Kovács G., Báló – Bori, Kecskés, Windecker (Heffler T., 79.), Hullám (Tököli, 68.) – Simon A. Edző: Horváth Ferenc
Kaposvár: Ranilovics – Okuka (Thian, 84.), Zámbó Lucas – Pavlovics (Babics, 66.), Addo, Kovács O., Balázs B., Bőle – Markus (Haruna, 77.), Waltner. Edző: Prukner László
Gólszerzők: Windecker (41.), Simon A. (78.)
Kiállítva: Waltner (52.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknál a legújabb szerzeményt, Horváth Gábort erre a meccsre még nem nevezhették, mert nem érkezett meg a játékengedélye, és Délczeg Gergely is csak a kispadon kapott helyet. A somogyiaknál Oláh Lóránt az utazó keretből is kimaradt.

Kevés említésre érdemes eseményt hozott a találkozó eleje. A hatodik percben Kovács Gábor passzába Molnár Péter kapus kézzel belekapott, amit a játékvezető hazaadásnak minősített. A közvetett szabadrúgást Bőle Lukács küldte kapura, de a gólvonalon álló Báló Tamás menteni tudott.

A 11. percben egy vendégszöglet után Waltner fejelt a kapu mellé. Ezután marad a közepes iram, a küzdelem, magyarul a nagy semmi. Számottevő gólhelyzet, veszélyes szituáció nem alakult ki, leginkább a pálya közepén, a mezőnyben zajlott a játék, ráadásul sok szabálytalanság is tördelte a focit. A 22. percben Hullám Attila lőtt mellé, majd egy emelt, ívelt labdával próbálkozott.

Egészen a 41. percig tartott az apátia, akkor ugyanis Bori Gábor beadását Windecker József fejelte a kapuba (1-0).

Az 52. percben végre felpörögtek az események! A kaposváriak szögletét Markus fejelte kapura, ám a gólvonalon álló Báló Tamás kifejelte. Balázs Benjámin távolról ismételt, de Molnár Péter kivédte, és megfogta a labdát. Érkezett azonban Waltner, és belerúgott Molnárba. Nagy balhé és lökdösődés kerekedett a történtekből, s miután a játékvezető rendet tett, második sárga lappal kiállította Waltnert.

Az 55. percben Markus szabadrúgását Molnár Péter szögletre piszkálta. A létszámkülönbség érdekes módon a somogyiakat pörgette fel. A hatvanadik percben egy tetszetős ellentámadás végén Balázs Benjámin a kapufát találta telibe. A 68. percben Simon Attila lövését védte Ranilovics. Két perccel később Balázs Benjámin fejesét Molnár hatástalanította.

A 74. percben Simon Attila közeli lövését hárította Ranilovics. A paksi csatár gólja már nagyon érett, és a 78. percben meg is született, Bori Gábor remek beadása után (2-0). A 84. percben Simon közeli fejesét a vetődő vendégkapus kiütötte, nem sokkal később pedig Tököli kísérletét védte. A másik oldalon Bőle közeli ziccerét Molnár Péter hatástalanította.

A hazaiak ezúttal nem nyújtottak meggyőző játékot. A somogyiak méltó partnernek bizonyultak, de több fontos szituációban sem volt szerencséjük, ezért továbbra is nyeretlenül kullognak a mezőny végén, de a mostani hozzáállásuk komoly előrelépés a Honvéd elleni meccsen látottakhoz képest.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor, a Kaposvár, a Honvéd, a Nyíregyháza és a Diósgyőr egykori vezetőedzője elemezte:

Az élvonalbeli labdarúgás a szakmai kérdések mellett elsősorban a mentális felkészítés függvénye. Ezt a mérkőzést azért nyerte meg a Paks, mert ezen a téren jobbnak bizonyult. Mezőnyben teljesen egyenrangú partner volt a Kaposvár, azt is mondhatjuk, hogy az első félidőben gyorsabban juttatta el a támadó-harmadba a labdát. A Paks szépen birtokolta a labdát, de néha olyan volt a játéka, mint Barcelonáé: a középpályán passzolgattak, jól tartották a labdát, hiszen képzett középpályásaik vannak. Igen ám, de a védők sűrűjében egyedül elvesző Simon Attila mellé nem érkezett senki lendületből.

Ikszes volt a meccs, a játékból nem következett, de az első hazai villanásból Windecker József megszerezte a vezetést. Érdekes, hogy ő fejelte a gólt, hiszen nem túl magas, de remekül érkezett. Később, a második gólnál is ő csúsztatta tovább a labdát, és mindkét beadás Bori Gábort dicséri.

A kiállítás több mint véleményes volt, mert Waltner a labdát célozta meg. Ha őt kiállította a bíró, akkor az őt megbúboló Fiolát, és a kapust is le lehetett volna küldeni. Létszámfölényben valamivel könnyebb futballozni, ráadásul Horváth Ferenc támadó középpályást és csatárt cserélt, a Kaposvárnak pedig jobban ki kellett nyílnia. Ez a három tényező eredményezte a Paks fölényét, győzelme jogossága nem kérdőjelezhető meg.

Indokolatlan túlfűtöttséget láttam a Paks részéről. Kis túlzással meg voltak sértődve, amikor az ellenfél meg akarta szerezni a labdát. Ennek vannak jó oldalai, de időben fel kell figyelni rá, mert lehetnek hátulütői is. A mérkőzést egyértelműen a hit döntötte el. Szemmel látható, hogy a paksiak hisznek magukban, a kaposváriakról viszont lerí, hogy azért nem rúgnak gólt, mert valahol mélyen nem hisznek magukban. Az elmúlt két hetet arra használta fel Prukner László, hogy a fél csapatot lecserélte, tehát sokat tesznek a sikerét, mezőnyben jól is játszottak, de amíg nem lesz meg a belső hit, addig nem fognak elmozdulni a holtpontról, és nagy bajban lesznek.

Olvasói sztorik