NB I

Az ősz biztosan rámegy…

A műtét után lábadozó Horváth Tamás januárban már együtt kezdené a felkészülést a csapattal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Keresztszalag-műtéten esett át a nyár folyamán a Kaposvári Rákóczi középpályása, Horváth Tamás. A 23 éves játékos a júniusi beavatkozás óta folyamatosan dolgozik, hogy minél jobb állapotban térhessen vissza a pályára. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ősszel már szinte biztosan nem számolhat vele a szakmai stáb, de a tavaszi felkészülésnél ott akar lenni a pályán.

– Hol tart a felépülése?
– Gyakorlatilag most tartok féltávnál – magyarázta Horváth Tamás. – Június közepén volt az operáció, tehát három hónapja. Egy ilyen műtét után körülbelül hat hónapot vesz igénybe a rehabilitáció. Az elején nagy akaraterőre volt szükség, mikor újra elkezdtem mozogni, nem volt könnyű az az időszak. Az alapgyakorlatokat végigcsináltam, azóta pedig egyre jobb, pörgősebb tréningeim vannak. Jelenleg sokat kondicionálok, erősítem az izomzatot a felsőtestemben és főleg a lábamban. Ha minden jól megy, akkor hamarosan már futni is elkezdhetek.

– A visszatérése mire várható?
– Ez a félévem sajnos rámegy a felépülésre, de a januári felkészülést már a csapattal szeretném megkezdeni.

– Nincs könnyű dolga a Kaposvárnak, hiszen többen is kiestek a keretből. Milyen érzés kívülről nézni a csapat gyengélkedését?
– Természetesen nagyon rossz látni, hogy kevésbé megy jól a csapatnak. A tehetetlenség a legrosszabb az egészben. Jelenleg egy pontunk van, de bízom benne, hogy a pénteki, Paks elleni mérkőzésen már megszerezzük az első győzelmünket. Prukner Lászlónak nincs könnyű dolga, de biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz a csapatért, kellően tudja motiválni a társakat.

Olvasói sztorik