NB I

Egyre mélyebb szakadékban a Rákóczi

A továbbra is nyeretlen Kaposvár hazai pályán 4-0-ra kikapott a Honvédtól a hatodik fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Kaposvári Rákóczi – Bp. Honvéd 0-4 (0-1)
Kaposvár, 2000 néző. Játékvezető: Solymosi
Kaposvár: Ranilovics – Okuka, Kovács O. Petrache (Babics, 50.), Jánvári – Pavlovics (Albert Á., 65.), Addo, Balázs B., Bőle, Vrucina – Oláh L. (Markus, 63.). Edző: Prukner László
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Csábi M., 67.), Ignjatovics, Baráth (Lovrics, 52.), Alcibiade – Nagy G., Godoy, Hidi – Vécsei, Vernes (Testardi, 76.), Holender. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Vécsei (4.), Vernes (tizenegyesből 48.), Holender (61.), Lovrics (64.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Bank István, Horváth Tamás és Major Ádám hiányzott sérülés miatt.

Alaposan bekezdtek a vendégek: Hidi Patrik remek labdát adott Filip Holendernek, aki közelről a kapu mellé fejelt. A negyedik percben Ikenne-King beadását, Petrache kivágta, de az érkező Vécsei Bálint 17 méterről a hálóba lőtt (0-1). A 15. percben Holender egy szabadrúgás utáni kipattanót 26 méterről a kapufára bombázott. A kaposváriak legnagyobb helyzetét a 32. percben Oláh Lóránt hagyta ki, mert 14 méterről, tiszta helyzetből egy méterrel a kapufa mellé lőtt. A rendkívül visszafogott első félidő után megváltásként érkezett a szünet.

A folytatásban gyorsan büntetőhöz jutott a Honvéd, miután egy szögletet követően Petrache és Jánvári lebirkózták Baráth Botondot a tizenhatoson belül. A tizenegyest Vernes Richárd magabiztosan értékesítette (0-2). A 65. percben Vécsei távoli lövése Ranilovics kapusról éppen Holender elé pattant, de ő nem tudott az üres kapuba fejelni.

A 61. percben Holender három ember mellett is elszáguldott a hazai térfélen, majd tiszta helyzetben a kapuba lőtt (0-3). Három perccel később Vernes szögletét Lovrics fejelte a hálóba (0-4). A 71. percben közel volt a szépítéshez a Kaposvár, de Babics távoli bombája a kapufán csattant. A 84. percben Balázs Benjámin lövése suhant el a léc fölött.

A Kaposvár ezúttal is kilátástalan játékot nyújtott, és mivel ezzel a fordulóval túl vagyunk a bajnokság ötödén, immár nem túlzás kijelenteni, hogy kisebb csoda lenne, ha a csapat megmenekülne a kieséstől. Hétfőn zárul az átigazolási időszak, és a következő hétvégén nem lesz bajnoki forduló. Ha most nem áll be fordulat a somogyiaknál, talán soha…

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor elemezte, aki korábban a Kaposvár és a Honvéd csapatát is irányította vezetőedzőként:

Nem lehet minden mérkőzés jó, ez például nem volt az. Mivel a Honvéd négy-nullra nyert, nem kell nyomozónak lenni, hogy kiderítsük, melyik csapat miatt nem volt jó… Mindkét együttes rosszul kezdte a szezont, de az egyiknél megtalálták és korrigálták a problémákat, a másiknál viszont nem. Korábban beszéltem róla, hogy egy-két forduló után még nem lehet véleményt mondani, de ez már a hatodik kör volt, ráadásul egybeesik az átigazolási időszak lezárultával. Most már kijelenthető, hogy a Kaposvár a kiesés ellen fog küzdeni, hacsak valami olyasmi nincs a háttérben, ami előidézi ezt a rendkívül gyenge teljesítményt.

A Rákóczi egy gyenge védelemmel rendelkező csapat. Petrache esetében szerintem nem arról van szó, hogy sokat hibázik, inkább az a baj, hogy mindig ideges, ezért rossz megoldásokat választ. A Vasastól érkezett Lucasnak nagyon fontos szerepe lesz. Akik nem hibáznak a csapatban, azok meg eleve gyenge képességűek. Előrefelé lennének jó képességű embereik, de Oláh Lóránt ezúttal értékelhetetlen volt, Vrucina úgyszintén, pedig mindkettejüket láttam már jól játszani. Az ígéretes tehetségekre, Balázs Benjáminra, és Bőle Lukácsra ugyanez elmondható.

Apatikus csapatnak látom a Rákóczit. Lehet rosszul játszani, ki lehet kapni négy-nullra, de nem láttam rajtuk, hogy a rossz idényrajt miatt most összeszednék magukat. Egy igazolással nem fogják tudni helyrehozni a csapatukat. A bajnoki szünet lehetőséget jelenthet számukra, de ha utána sem szedik össze magukat, nagy bajba kerülhetnek.

A Honvéd is rosszul indult a szezonban, de immár nagyon fegyelmezett védekezés jellemző a csapatra, felszabadult, bátran vállalkozó, fiatal játékosokkal. Egészséges a légiósok és az akadémisták aránya, és Rossinak sikerült összeszednie a csapatot. Hogy ez a mérkőzés nem fulladt teljesen unalomba, az a kispestieknek köszönhető. A Honvéd minimum középcsapat lesz, a szellemiségük és a játékörömük szöges ellentéte volt a Kaposvár apátiájának. Hogy futballban jobbak voltak, azt nem kell magyarázni, mert 4-0 lett a végeredmény.

Olvasói sztorik