NB I

Szombathelyi örömjáték

A Haladás hazai pályán imponáló magabiztossággal, szórakoztató játékkal győzött 3-2-re a Lombard Pápa ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Szombathelyi Haladás – Lombard Pápa Termál FC 3-2 (2-1)
Szombathely, 3700 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Haladás: Rózsa D. – Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Tóth P. – Nagy G., Simon Á., Németh M. (Gyurján, 85.), Szakály A. (Ugrai, 76.), Halmosi – Radó (Bosnjak, 92.). Edző: Artner Tamás
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Nagy S., Struhar, Szabó O. (Ivancsics, 67.) – Arszics, Rodenbücher, Makszimovics, Tajthy (Orosz M., 65.) – Kenesei (Eszlátyi, 65.), Griffiths. Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Radó (13., tizenegyesből 47.), Halmosi (36.), illetve Griffiths (21.), Arszics (89.)
Kiállítva: Rodenbücher (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rajos Gábor sérülés, Iszlai Bence pedig betegség miatt nem játszhatott hazai oldalon. A vendégektől Marics, Dlusztus, Mecsinovics, Supics és Németh Milán is hiányzott, és Tóth Bence sem volt ott, aki a közelmúltban elmondta: lehet, hogy hamarosan távozik Pápáról. Érdekesség, hogy az előző fordulóban öngólt szerző Nagy Tamás a kezdőcsapatban kapott helyet, s természetesen az ex-szombathelyi Kenesei Krisztián is ott volt a pályán. Orosz Márk, Eszlátyi István és Ivancsics Gellért viszont csak a cserepadon kapott helyet.

A 13. perc hozta az első hazai helyzetet, egyben az első gólt is: Tóth Péter hosszú, de hajszálpontos indításával a villámgyors – nem mellesleg pápai születésű – Radó András kilépett, és a hálóba lőtt (1-0). Három perccel később Németh Márió lőtte el a labdát keresztbe a kapu előtt, pedig középen Radó sokkal jobb helyzetben várta a passzt. A 21. percben a semmiből egyenlített a Pápa: Szabó Ottó beadását a remekül helyezkedő Griffiths a hálóba fejelte (1-1).

Az iramra a folytatásban sem lehetett panasz, de a lüktető mezőnyjáték nem párosult komoly helyzetekkel. A 35. percben Halmosi szögletét Fehér Zoltán közvetlen közelről kapura fejelte, de Szűcs Lajos védett. Egy perccel később Fehér beadását Halmosi értékesítette (2-1). A 43. percben Radó lövését védte a pápai kapus. Kicsivel később Radó ugrott ki, de őrzője, Struhar kézzel elpaskolta a labdát, ám a játékvezető nem ítélt semmit.

A szünetben megérdemelten vezetett a Haladás, amelynek akár kétgólos is lehetett volna az előnye. A Pápa egyetlen helyzetéből gól lett. A hazai csapat többet birtokolta a labdát, és sokkal többet támadott.

A szünet után szinte azonnal tizenegyeshez jutott a Haladás, mert Radó elesett Struhar mellett a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett magabiztosan bombázta a hálóba (3-1), ezzel eldőlt a meccs. Kétgólos hátrányban összekapta magát a Pápa, és többször is veszélyeztette a szombathelyi kaput. A 62. percben Arszics lapos lövését Rózsa bravúrral védett. A hazaiak sem álltak le, egy szép akció után Radó egy remek csel után kevéssel a kapu fölé lőtt.

Tóth Péter tíz percen belül kétszer is fejessel próbálkozott, de az irányzékkal mindkétszer baj volt. Körülbelül negyed órával a vége előtt az addigi ragyogó iram ellaposodott, hiszen a pápaiak számára világossá vált, hogy nem kerülhetik el a vereséget, és biztos sikerük tudatában a hazaiak sem erőltették a további rohamokat. Ettől függetlenül mindkét kapusnak akadt védeni valója, sőt a végén még egy gól is esett: a 89. percben Arszics szabadrúgása nyomán a labda előbb a kapufára, majd Rózsa Dániel kezére, onnan pedig a hálóba pattant (3-2).

A legvégén Rodenbücher megkapta második sárga lapját, tehát emberhátrányban fejezte be a meccset a látogató. A látottak alapján a szombathelyiek sikere teljesen megérdemelt.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Bp. Honvéd egykori válogatott játékosa elemezte:

A játékot tekintve két ellentétes félidőt láthattunk. Bár az elsőben született három gól, inkább a másodikban felpörgött a játék, és akkor volt több futballra emlékeztető jelenetsor. A jobb csapat nyert, ez egyértelmű. Ha nem jön valamiféle váratlan törés a Haladás szakmai munkájába vagy a csapatépítésébe, ez a társaság egy-két éven belül a dobogó közelében lesz, ha így folytatja. A második félidőben több gólt is szerezhettek volna a hazaiak. Nem gondolom, hogy elszórakozták a lehetőségeiket, inkább arról lehet szó, hogy tökéletes helyzeteket akartak kidolgozni, de az utolsó passzokba hiba csúszott. Látható volt, hogy élvezték a játékot, és azt nyújtották, amire képest ez a csapat.

A másik oldalon Tóth Bálintnak nem kevés munkája lesz, hogy csapattá kovácsolja a pápaiakat, és bizony gyorsan eltelik két-három hónap, megjön a Mikulás, és könnyen meglehet, hogy a puttonyában nem lesz sokkal több pont a Lombard számára, mint amennyi most van a csapatnak… Örülhetnek, hogy eddig összegyűjtöttek tízet, mert most egy gólnál több volt a két csapat közti különbség.