NB I

Haladás, ETO, Lombard: végrehajtás alatt

Miközben a szombathelyi klub tízmilliárdért új stadiont kap, végrehajtás van a focicége ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu többször foglalkozott már a NB I-ben szereplő csapatokat működtető gazdasági társaságokkal. A háttér nem mindig olyan makulátlan, ahogyan azt a szurkolók sokszor elképzelik.

Szombathelyen például néhány nappal ezelőtt bejelentették, hogy nagyjából tízmilliárd forintos beruházással új stadion épül, most pedig kiderült, hogy az élvonalbeli csapatot működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ellen végrehajtás van érvényben, lejárt adótartozás miatt. Ne feledjük: a városi önkormányzat többségi tulajdonában lévő cégről beszélünk! Mindez nyilvános adat, és bárki által ellenőrizhető az interneten, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján, a végrehajtási eljárás alatt álló adózók listáján.

Külön érdekesség, hogy a szombathelyieken kívül a Győri ETO FC Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. is rajta van az adóslistán. A bajnokcsapatot működtető cég a Tarsoly Csaba által fémjelzett Quaestor-csoport tulajdonában van, amelynek több tagja (például Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt., Quaestor Idegenforgalmi és Kereskedelmi Zrt., Quaestor Utazásszervező Kft., stb.) is megtalálható az adóhatóság szóban forgó listáján.

Azt már a legutóbbi hasonló témájú cikkünkben, június közepén jeleztük, hogy a pápai csapatot működtető Új Lombard Sport Kft. is szerepel az adóslistán, és ez a mai napig nem változott.

A fentiek ismeretében tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a péntek esti Haladás – Lombard Pápa meccs nem csak Bíró Péter, illetve Kenesei Krisztián személye miatt lesz pikáns, hanem az adótartozók rangadójának is beillik!

Olvasói sztorik