Hírek

A magyar foci egy adóparadicsom?

Szakértők szerint az adózási szempontok miatt vonzó lehet Magyarország a futballistáknak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy gazdasági elemzés azt mutatja, hogy a külföldi labdarúgók számára adózási szempontból Magyarország jó célállomás lehet – írja az MTI.

A világ egyik vezető könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalata, az Ernst & Young felmérése szerint Magyarország a 15. pozíciót szerezte meg azon az európai listán, amely a játékosokat terhelő adókat, adókedvezményeket, öngondoskodási formákat és a külföldi munkavállalókat érintő különleges szabályozásokat vizsgálja. A rangsor első helyén Hollandia és Spanyolország végzett.

Magyarország a hetedik a 100 ezer euró éves nettó jövedelmet terhelő adókat és járulékokat vizsgáló listán. A legkevesebb közterhet a cseh kluboknak kell fizetniük. A lista második helyén Románia, a harmadikon Bulgária áll. A játékosoknak juttatott 1 millió euró éves nettó jövedelem összes költségének rangsorában Magyarország a középmezőnyben szerepel a 12. helyet elfoglalva.

– Adózási szempontból Magyarország már most is versenyképes Európában. A minőségi játékosok megtartásához és az eredményesség javulásához nálunk jelenleg elsősorban a legnagyobb elszívó erőt jelentő bajnokságokéval versenyképes gazdasági erejű klubokra, valamint a TAO-program által is támogatott infrastruktúra-fejlesztésre és korszerű utánpótlásképzésre van szükség – mondta Pálszabó Tibor, az EY adópartnere.

A Nyugat-Európában már bevált karrier- és nyugdíjalapok bevezetésével válhat vonzóbbá a sportolói életpálya, ezekből a magyar futball és a magyarországi klubok is profitálhatnak – áll az EY harminc európai országot összehasonlító jelentésében.

Olvasói sztorik