Hírek

Nem tartozhatnak a támogatók

Rangadó
Rangadó

2012. 04. 11. 07:29

A sportot támogató cégeknek nem lehet lejárt köztartozásuk.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Az Országgyűlés keddi döntése értelmében az állam a jövőben már nem csak az adókedvezményesen támogatható látvány-csapatsportágak – köztük a labdarúgás – társaságaitól, hanem a támogató cégektől is elvárja, hogy ne legyen lejárt köztartozásuk. A képviselők 264 igen szavazattal, 7 nem ellenében és 49 tartózkodás mellett döntöttek az erről szóló törvényváltoztatás elfogadásáról – írja az MTI.

A társasági adótörvény egy közelmúltban hozott módosítása megengedi, hogy az adózó – a látvány-csapatsportok támogatására adott összeget – a juttatás évében, illetve az azt követő három adóévben, levonja a társasági adójából. A támogató köztartozás nélkülisége megjelenik a szövegben akkor is, amikor a támogatási igazolást igényli a támogatás igénybe vevője. A kérelemben eddig csak a támogató adatait – név, székhely, adószám – kellett megadni, most köztartozásmentes támogató szerepel a módosított jogszabály szövegben.

Az ilyen támogatást csak az a sportszervezet veheti igénybe, amelyik legalább két éve működik. A módosítás különbséget tesz a támogatás igénybevételéhez szükséges működési idő, és a sport-szakmai szempontú működési idő között. A kettő például úgy különbözhet egymástól, hogy az egyesület maga régóta működik, részt vesz a bajnokságban, de gazdasági társaságot alapít, és a bajnokságban való indulás jogát erre a társaságra ruházza át. Amennyiben a gazdasági társaság nem működik még két éve, akkor nem vehetné igénybe a támogatást, de a módosítás az ilyen helyzetekben megengedi azt.

Eddig a támogatást 500 millió forint értékű sportfejlesztési programra lehetett igénybe venni. A most elfogadott módosítás azonban 300 millió forintra csökkenti ezt a határt.

A módosított szabályok a Magyar Közlönyben történt kihirdetést követő napon lépnek hatályba.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah celebrates scoring the team's fourth goal during the English Premier League football match between Liverpool and Watford at Anfield in Liverpool, north west England on March 17, 2018. / AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.