Hírek

Felcsút kapta a legtöbb adóforintot

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kapta a legtöbb adótámogatást.

Futballban a felcsúti Puskás Akadémia kapta a legnagyobb támogatást a társasági adókedvezményekből. Az ötszázmillió feletti sikeres pályázatok zöme labdarúgó akadémiáké, köztük van az újonnan induló debreceni is – ezt az MLSZ gazdasági igazgatója nyilatkozta az egyik sporttelevízió reggeli műsorában.

Gudra Tamás jelezte: akiknek még nem sikerült, azoknak június 30-ig él a határidő a támogatások összegyűjtésére. A jövőben már profi egyesületek is pályázhatnak létesítményfejlesztésre, az uniós jóváhagyás megvan. Itt azonban csak a létesítmények felépítése után fizet az MLSZ.

– Az ötszázmillió forint felett igénylő legnagyobb pályázók esetében miniszteri jóváhagyás is kellett az MLSZ bírálata után – mondta Gudra Tamás. – Ebben a csúcskategóriában nem voltak sokan, zömmel és jellemzően labdarúgó akadémiák kaptak ötszázmillió felett. Közülük a legnagyobb összegű a felcsúti akadémia pályázata volt. De ilyen nagyságrendben kapott például az újonnan induló debreceni fociakadémia is. Ebben a kategóriában van a másodosztályú szolnoki futballklub fejlesztési pályázata is.

A gazdasági igazgató hozzátette, voltak olyan nagy pályázatok is, amelyek komoly létesítményfejlesztéseket vizionáltak. Itt a pénzt csak a létesítmények megépítése után lehet felvenni. Lehívásig az összeg egy, a szövetség által elkülönített bankszámlám pihen. Ezen a számlán is szép pénzek vannak már. Gudra jelezte, immár arra is megszületett az uniós jóváhagyás, hogy profi egyesületek is pályázhassanak létesítményfejlesztésre: a most beadandó következő körben nagyon sok ilyen tervre számítanak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik