Hírek

Eddig 33,5 milliárd TAO-pénz

Eddig 33,5 milliárd forintot hívtak le a sportszervezetek az új sporttámogatási rendszerben.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ez hangzott el azon a szerdai konferencián, amelyet a Magyar Sporttudományi Társaság és a Nemzeti Sport Intézet (NSI) szervezett az egy éve bevezetett társaságiadó-kedvezményről (TAO) – írja az MTI.

A Magyar Sport Házában rendezett tanácskozás első felszólalója, Szalay Ferenc, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának – egyben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének – elnöke kifejtette: két éve 12 milliárd, tavaly 21 milliárd, idén viszont már 33 milliárd forintot tesz ki a sportköltségvetés, azaz egyértelmű növekedési folyamat figyelhető meg. A magyar sportfinanszírozás korántsem egyenlő a TAO-val, az állami források és az önkormányzati hozzájárulások évi 40 milliárd forintot jelentenek – hangsúlyozta.

A lehívott támogatások 69 százaléka a labdarúgáshoz kötődik, a 3150 magyarországi település közül pedig 744 érintett az új rendszerben. A 744 településből 714 a futballhoz kötődő fejlesztéshez kért segítséget, az igénylések többsége pedig Pest, Fejér és Zala megyéből érkezett. A 2012–2013-as idényre 102,4 milliárdos az igény, és ebből eddig 26 milliárdot hagytak jóvá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik