NB I

Kenesei: nem világverő a Haladás

Péntek este Szombathelyen lép pályára a Lombard Pápa, méghozzá Keneseivel a soraiban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Izgalmas, parázs hangulatú mérkőzésre van kilátás péntek este Szombathelyen. A két klub szembenállásának gyökereit nem kell különösképpen taglalni. Mint ismert, Bíró Péter, a Lombard tulajdonosa 2004-ben Szombathelyről elköltöztette csapatát Pápára. A Haladás-szurkolók azóta sem tudták megemészteni a dolgot, és a Lombard iránti ellenszenvüknek gyakran hangot is adnak a lelátón – írja a veol.hu.

A Pápa–Haladás mérkőzéseken rendre ott vibrál a levegőben az a fajta pluszfeszültség, ami egy átlagos bajnokit a rangadók sorába emel. Hajtós, eseményekben gazdag, látványos bajnokinak ígérkezik tehát a pénteki összecsapás is. A Lombard kiválóan rajtolt az új idényben, azonban az előző fordulóban elszenvedte első vereségét a bajnokságban, így most a szombathelyiek ellen kellene visszatalálnia az eredményes útra. Ebben nagy segítségére lehet a nyáron éppen a Haladástól szerződtetett kiváló, rutinos támadó, Kenesei Krisztián.

– Öt évet játszottam Szombathelyen, megszerettem a várost – nyilatkozta a Veszprém Megyei Naplónak az egykori 29-szeres magyar válogatott Kenesei Krisztián. – Négy és fél évig nagyon jól éreztem magam a Haladásnál, ebben az időszakban minden remekül működött számomra. Viszont az utolsó szűk háromnegyed évem finoman fogalmazva nem sikerült túl jól, és ez leginkább nem nekem volt köszönhető. Ugyanúgy készülök a Haladás elleni meccsre, mint bármelyik másikra, de nem tagadom, ennek most van egy kis pikantériája számomra. Hosszú időt töltöttem a városban, amelyet szinte második otthonomnak tekintek, de az élet úgy hozta, hogy el kellett onnan jönnöm. Természetesen most már kizárólag a Lombard Pápa minél sikeresebb szereplése a legfontosabb számomra a futballban.

Kenesei kijelentette, hogy a Haladás még most is egy jó csapat, amelynek Radó András a legnagyobb húzóereje, rá nagyon kell majd figyelniük a pápaiaknak.

– Rendkívül tehetséges, jó formában lévő futballista, szinte rá épül a szombathelyi gárda támadójátéka – magyarázta a Lombard csatára. – Hazai pályán ugyan bárkire veszélyt jelenthetnek, de nyilván nem egy világverő alakulat a Haladás, amely a csatársorban hiányosnak tűnik. Okos, taktikus játékkal és eredményes támadófocival le tudjuk őket győzni. Kiélezett, jó hangulatú meccsre számítok, és bízom benne, hogy a végén mi örülhetünk majd.

Kenesei egészséges, és bevethető állapotban van, ezt azért kell hangsúlyozni, mert vele kapcsolatban ez egy ideje nem magától értetődő…

– Szerencsére teljesen egészséges és bevethető vagyok, persze az én koromban kisebb problémák mindig adódhatnak – mondta nevetve Kenesei Krisztián. – A törött ujjam is szépen gyógyul. A jövő héten eltávolítják a drótot, onnantól pedig már mozgatni is tudom majd az ujjamat. Mindez most sem zavar a játékban, de nyilván sokkal jobb lesz a drót nélkül.