NB I

Nagyon várja a visszatérést

Kenesei Krisztián kézsérülése után már a csapattal készül, és pályára lépne a Honvéd ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly novemberben játszott utoljára élvonalbeli bajnoki meccset Kenesei Krisztián, aki nyáron csapatot váltott, hiszen a Haladástól a Lombard Pápához igazolt. A felkészülés hajrájában eltört az egyik ujja, ezért az első fordulót ki kellett hagynia, a Puskás FC ellen nem léphetett pályára. A 36 éves, korábbi válogatott csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, csütörtökön már újra a csapattal edzett, és várja az alkalmat, hogy Tóth Bálint pályára küldje vasárnap, Kispesten.

– A hét elején még külön edzettem, de csütörtöktől már együtt készülök a csapattal – kezdte Kenesei Krisztián. – A mester majd eldönti, hogy pályára küld-e Kispesten. Múlt héten hétfőn operáltak, ezért lehet, hogy ezen a hétvégén nem kockáztatja meg a pályára küldésemet. Kaptam egy speciális rögzítést a kezemre, ami nyilván nem kellemes, de már kétszer volt ilyen, az MTK-ban és a Haladásban is, tehát mondhatom, hogy hozzá vagyok szokva. Persze, ehhez azért nem lehet teljesen hozzászokni. Hat hétig viselnem kell a kötést, ami a játékban nem zavar.

– Hogy látta a lelátóról csapata Puskás Akadémia elleni bajnokiját?
– Megvoltak a lehetőségeink, már az első félidőben jelentősebb előnybe kerülhettünk volna, de sajnos kimaradtak a ziccerek. Megszereztük ugyan a vezetést a második játékrészben, de kaptunk egy szerencsétlen gólt… A végén is adódtak helyzeteink, de azok is kimaradtak. Mindenki tudja és meg is beszéltük, hogy nyernünk kellett volna, hiszen jobban játszottunk a Puskásnál. Elhullajtottunk két pontot, amit majd a későbbiekben vissza kell szereznünk.

– Tavaly novemberben játszott utoljára az élvonalban. Mennyire várja a pályára lépést?
– Az nem kérdés, hogy nagyon várom már, hogy visszatérjek. Arra számítottam, hogy már a nyitófordulóban is pályára léphetek, de a sérülés közbeszólt. Dolgozik bennem egyfajta dac is, hogy bizonyítsak. Edzéseken is mindent megteszek, hogy minél jobb erőben legyek. Remélem hamarosan elérkezik az idő, hogy újra ott leszek a pályán, ha nem is a Honvéd ellen, de a Kaposvár ellen már igen. A tavaszi szezon számomra kimaradt az NB I-ben, az okokat ugye mindenki ismeri, de most megújulva várom, hogy bizonyíthassam azt, hogy képes vagyok jól játszani.

Szinte biztos nem

Tóth Bálint a papa-ma.hu oldalon elmondta, szinte biztos, hogy Kenesei Krisztián nem lép pályára a Honvéd ellen. Az ujjsérülése miatt műtéten átesett rutinos támadó jövő héten talán bevethető lesz.

– A puszta jelenléte is pozitívan hat a többiekre, de sajnos sérülése nem egyszerű történet. Mindannyian várjuk, hogy visszatérjen, én is szívesebben látnám a pályán, mint a lelátón. Ha nem lesz olyan állapotban, hogy játsszon, akkor eltoljuk még egy héttel a debütálását. Az edzőmeccsen és a tréningeken is lestem mindenki mozdulatát, nekem harcos csapatra van szükségem, eszerint áll majd össze a vasárnapi kezdő-tizenegy is – mondta Tóth Bálint vezetőedző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik