NB I

A Pápa is lenullázta a Kaposvárt

A Rákóczi egy öngóllal kapott ki a Lombard otthonában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 3. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Pápa, 1200 néző. Játékvezető: Becséri
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Struhar, Rodenbücher, Présinger (Tóth B., a szünetben) – Supics (Makszimovics, 32.), Szabó O. Quintero, Eszlátyi (Ivancsics, 69.) – Orosz M., Griffiths. Edző: Tóth Bálint
Kaposvár: Ranilovics – Okuka, Kovács O., Petrache, Jánvári – Bőle (Markus, 65.), Babics (Waltner, 78.), Balázs B. – Addo, Vrucina, Oláh L. (Thian, 32.). Edző: Prukner László
Gólszerzők: Babics (öngól 19.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai oldalon Ivancsics Gellért ismét csak a kispadon kapott helyet, ahogyan Tóth Bence is, Kenesei Krisztián viszont ott sem, ellenben Eszlátyi István bekerült a kezdőcsapatba. A vendégek edzője váltott a kapusposzton, Posza Zsolt helyett ezúttal Ranilovics védett, és Waltner Róbert sem kezdett.

Nagyon megnyomta a találkozó elejét a Lombard, egyértelműen kezdeményezően lépett fel, irányította a játékot, Ranilovicsnak először Griffiths fejesénél kellett védenie. A 13. percben Quintero adott remek labdát Eszlátyinak, ám a vendégvédők a lövés pillanatában szerelni tudták. A labda Orosz Márkhoz került, aki Griffiths fejét kereste, ám a beadás kissé magas lett. Egy perc múlva Orosz centerezett az alapvonalról, a kapu torkából azonban senki sem tudta betessékelni a labdát a hálóba.

A 19. percben öngóllal szerzett vezetést a Pápa: egy szöglet után Szabó Ottó ívelt vissza egy labdát Rodenbüchernek, akinek középre adásába szerencsétlenül ért bele Babics, így a játékszer a gólvonal mögé került (1-0). Négy perccel később Szűcs Lajos óriási bravúrt mutatott be, a vendégek beívelték a labdát a védők mögé Balázs Benjáminnak, a lövésnél azonban a pápai kapus eldőlve szögletre mentett. A 27. percben a somogyiak csapatkapitányát, Oláh Lórántot le kellett cserélni, mert Rodenbücher úgy fejbe rúgta, hogy eltört az orrcsontja.

A harmincadik percben Quintero kapáslövése centikkel kerülte el a bal alsó sarkot. A 42. percben Makszimovics remek passzával Orosz Márk tört be a tizenhatoson belülre, majd élesen középre lőtt, ahol Griffiths érkezett, és a háló továbbított, de les miatt a játékvezető nem adta meg a találatot. A szünet előtt Thian lőtt nagy erővel két méterrel a kapu fölé. Az első félidő alapján a Pápa teljesen megérdemelten vezetett, a különbség a helyzetek alapján nagyobb is lehetett volna.

A 47. percben Szűcs Lajos újabb bravúrt mutatott be, Babics kapáslövését tolta ki a bal alsó sarokból. Az 53. percben egy szögletnél Griffiths a földre került Petrache szorításában a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Eszlátyi István állt, de a bal alsó sarokba tartó lövését Ranilovics szögeltre ütötte. Három perccel később Orosz szabadrúgását tornázta ki a vendégkapus. Az 58. percben Petrache távoli bombáját tolta szögletre Szűcs Lajos. A 74. percben Nagy Sándor beadása után középen Griffiths vette le a labdát mellel, majd öt méterről lőtt, de a lövés pillanatában megbillent, így Ranilovics védeni tudott.

A 82. percben Thiam szögletét Jánvári fejelhette senkitől sem zavartatva kapura, de célt tévesztett. Két perccel később újabb óriási kaposvári lehetőség maradt ki: Waltner kapott remek labdát, majd a kimozduló Szűcs fölött emeléssel próbálkozott, de hosszúra sikeredett.

A Pápa az első félidőben remekül futballozott, a másodikban pedig nagyot küzdött, így a múlt héthez hasonlóan ezúttal is győztesen hagyta el a pályát, és továbbra is veretlen a bajnokságban.

– A meccs elején, húsz percig nagyon jól játszottunk, két-három gól is bennünk volt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Dlusztus András, a Lombard Pápa sérült játékosa. – Aztán megszereztük a vezetést, és érdekes módon ez felhozta a Kaposvárt, onnantól a vendégek játszottak jobban, és volt is egy-két lehetőségük. A második félidő vége felé visszaállt a csapatunk, a kihagyott tizenegyes után még inkább. A Kaposvárnak talán két nagy helyzete volt, a legnagyobb Waltner előtt adódott, amikor átemelte Szúcs Lajost. Összességében megérdemelt a győzelmünk. Változatos, jó meccset játszottunk, amelyen egy kis szerencsénk is volt. Nagyon jól kezdtük a bajnokságot, nem sokan számítottak rá, hogy Kispestről elhozzuk a három pontot. Persze, sokat számított, hogy egy órát emberelőnyben tölthettünk. Itthon nyerhető meccseink voltak, úgy számoltunk, hogy a Puskás Akadémia és a Kaposvár ellen győzni fogunk. Most megyünk Mezőkövesdre, azt a találkozót is nyerhetőnek tartom. Két és fél hete volt a térdműtétem, jól sikerült, már ki is vették a varratokat. Mostanság gyógytornázom, és örülök neki, hogy nincsenek fájdalmaim.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik