NB I

A stabilitás a legfontosabb

Rodenbücher István szerint idén más felfogásban játszik a Lombard, mint az előző szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Habár a Puskás Akadémia elleni 1-1 után Tóth Bálint mérges volt csapatára, a Honvéd elleni, idegenbeli 1-0-s győzelemmel visszahozta az elhullajtott pontokat a Lombard Pápa csapata. A mindkét bajnokit végigjátszó Rodenbücher István a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a jó rajt lendületet adhat a csapatnak.

– Majdnem egy éve nem nyertünk idegenben, úgyhogy a csapat hangulata kiváló mostanság, megjött az önbizalmunk attól, hogy Kispesten győzni tudtunk – kezdte Rodenbücher István. – A csapatunk még átalakulóban van, mert Marics személyében van egy nagy hiányzónk. Egész jó kis társaság formálódik, az eredmények is pozitívak, reménykedünk a hasonló folytatásban.

– Sokat számíthat a jó bajnoki kezdés?
– Való igaz, nem sok csapat kezdett úgy, hogy négy pontot szerzett két meccsen. Mondjuk nyilván lesznek ezeknél sokkal nehezebb mérkőzéseink is. Az viszont biztos, hogy a jó kezdés önbizalmat adott nekünk, ami akár a hétvégi meccsen döntő is lehet.

– Amikor azt a Kaposvárt fogadják, amely pocsékul kezdte a szezont…
– Lélektanilag van előnyünk a Kaposvárral szemben, de semmiképpen nem szabad leírni őket, attól függetlenül, hogy nulla pontjuk van. Nem mondanám, hogy egyértelmű, hogy mi nyerünk, de hazai pályán nem lehet más célunk, csakis az, hogy itthon tartsuk a három pontot.

– Másként játszik az idei csapat, mint a tavalyi?
– Az új edzővel teljesen más felfogásban játszunk. Tóth Bálint azt mondta nekünk, hogy arra kell törekednünk, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, nem kell mindig sziporkázva játszanunk. A stabilitás a legfontosabb, és zárt védekezésből próbálunk meg kontrázni. Persze a szakvezetésnek az is célja, hogy egy játszó csapatot alakítson ki, de ehhez több idő kell.

– Szűcs Lajos csütörtökön ünnepli negyvenedik születésnapját. Szerveznek valami ünneplést kapusuknak csapaton belül?
– Nagy dolgot nem szerveztünk, elképzelhető, hogy valami spontán összejövetel lesz majd. Az tuti, hogy a meccs előtt nem csapunk nagy bulit, a meccs, egy esetleges győztes meccs után viszont biztosan meg fogjuk ünnepelni Lajos születésnapját.

Olvasói sztorik