NB I

Nem hiábavaló emberelőny

„Hol a Kispest? Hol a Kispest?” A Lombard Pápa 1-0-ra győzött a Bp. Honvéd otthonában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 2. forduló
Bp. Honvéd – Lombard Pápa Termál FC 0-1 (0-0)
Bozsik-stadion, 500 néző. Játékvezető: Fábián
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovrics, Alcibiade, Baráth – Zsivanovics, Hidi (Prosser, 78.), Diarra – Vernes (Nagy G., 60.), Holender (Testardi, 56.), Vécsei. Edző: Marco Rossi
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Eszlátyi, 75.), Struhar, Rodenbücher, Présinger – Supics, Szabó O. (Ivancsics, 55.), Quintero, Tóth B. (Kenesei K., 75.), Orosz M. – Griffiths. Edző: Tóth Bálint
Gólszerző: Griffiths (88.)
Kiállítva: Lovrics (37.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknál ezúttal Testardi és Andrea Mancini is a kispadon kezdett, ahogy a pápaiaknál Ivancsics Gellért, Tóth Gábor, Kenesei Krisztián és Eszlátyi István is.

A döglesztő hőség ellenére jó iramban kezdődött a meccs, de nagy helyzetek nem voltak. A hatodik percben Vécsei húszméteres lövése alig kerülte el a jobb felső sarkot, majd a 13. percben egy védő által visszafejelt labdát Zsivanovics lőtte a kapu mellé tíz méterről. A 18. percben Diarra nyolc méterről, gyönyörű mozdulattal fejelt kapura, de Szűcs Lajos könnyedén fogta a labdát. A másik oldalon Tóth Bence 17 méteres lövését védte Kemenes elvetődve. A 26. percben Vernes próbálkozott, majd Vécsei lőtt, de a pápai kapus mindkétszer hárítani tudott.

A 37. percben Lovrics piros lapot kapott, mert csúnyán szabálytalankodott Orosz Márkkal szemben, tehát a Lombard Pápa emberelőnybe került, de gólt a szünetig nem szerzett. Az első felvonásban többet birtokolta a labdát a Honvéd, amelynek több lehetősége is volt.

A második félidőben az emberelőnyben lévő vendégek játszottak mezőnyfölényben, többször a kispestiek tizenhatosán belülre is eljutottak, de komoly helyzetük nem volt. A hazaiak pontatlanul játszottak, ezért színvonaltalan és unalmas volt a játék. A 64. percben Tóth Bence betört a tizenhatoson belülre, megcsinálta magának a helyzetet, majd Ikenne-King mellett a földre került, de a játékvezető tizenegyes helyett sárga lapot adott színészkedését.

A 75. percben végre történt valami: Orosz Márk lövését ütötte ki Kemenes. A bakonyiak trénere Kenesei Krisztián és Eszlátyi István személyében két támadót küldött pályára. A nyolcvanadik percben a pápaiak a hazai tizenhatos vonalán passzolgattak, mint egy létszámfölényben játszó jégkorongcsapat, de az akció végén Eszlátyi lövése pontatlan volt. A folytatásban Kenesei távoli szabadrúgását védte vetődve Kemenes. A szöglet után Eszlátyi beadása már túljutott a hazaiak kapusán, de a bevetődő vendégjátékosok közül Supics és Griffiths sem tudta a hálóba juttatni a labdát.

A 88. percben a Lombard nyomasztó fölénye eredményre vezetett: Quintero beadása felpörgött Vécsei lábán, Alcibiade pedig dermedten figyelte, ahogy Griffiths a hálóba fejel (0-1). „Hol a Kispest? Hol a Kispest?” – kérdezték kiabálva a Honvéd-szurkolók, akik kisvártatva George F. Hemingway tulajdonost is szájukra vették, és egy kisebbfajta lelátói ütközetre is sor került.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán elemezte:

Mindkét csapat gyengén kezdett a bajnokságban, és lehetett tudni, hogy amelyik a mostani meccset elveszíti, nehéz helyzetbe kerül a pontvadászatban, mert a bajnokság elején leszakadni nem jó dolog. Éppen ezért jó meccset vártam, de hihetetlenül gyenge színvonalú találkozót láttam. A Honvédnál a négy-kettő-három-egyes felállási formát választották, és Tóth Bálint is ezt használta. Érdekes volt látni a pápai kispadot, amelyen ott volt Ivancsics Gellért és Kenesei Krisztián mellett Eszlátyi István is, aki tehetséges futballista.

Az első félóra a Honvéd dominanciáját hozta. Meglepő volt, hogy a Lombard nem vállalta az ellenfél térfelén a labdaszerzést, inkább visszaállt, és átengedte a területet a házigazdának. A kispestieknek gyorsan ki kellett volna használniuk a széleket, ehelyett elkezdtek ívelgetni, ezeket azonban hatástalanítani tudták a vendégek magas belsővédői. Egyedül Vernes Richárdnak voltak labdarúgóra emlékeztető momentumai. Harminc percig a Honvéd dominált, de az iram nem volt megfelelő, függetlenül attól, hogy negyven fok volt.

Nem szeretem Fábián játékvezetőt, de most jogos volt a kiállítás. Az első félidőből hátralévő tizenöt perc rémálom volt, a pápaiak nem tudtak kettőt egymáshoz passzolni, a Honvéd pedig egyet sem.

A második félidőre Marco Rossi behozta Testardit. Értem, mit akart az edző, de inkább találni kellett volna valakit az akadémián, ha mást nem, talán a gyúrót, mert az olasz játékosnak momentuma sem volt. Csak a védekezéssel foglalkoztak a hazaiak, de nagyon sok volt a hatvan perc emberhátrányban. A Lombard a végén négy-négy-kettőre váltott, megjegyezném, nem biztos, hogy nem lett volna jó döntés a kezdőbe nevezni Ivancsics Gellértet, mert amikor nála volt a labda, nagyon jó dolgokat produkált.

Arra vártam, hogy a Honvéd el fog fogyni, a Pápa pedig le fogja futni, de Kenesei beállításig helyzete sem volt a látogatónak, sőt a végén is komoly ziccer nélkül rúgott gólt. A cserék jó húzásnak bizonyultak, mert általuk felgyorsult a Lombard játéka. A meccs konklúziója, hogy ha még egyszer meg kellene néznem, akkor azt kizárólag a hárommilliárdos lottónyereményért cserébe tenném, vagy ha nem, akkor inkább felakasztanám magam. Nem érdemtelenül nyert a Pápa, de olyan Honvéd ellen játszott, amely hatvan percig emberhátrányban futballozott a labdarúgásra alkalmatlan hőségben. Nem tudom, hogy ennél lehetne-e rosszabb mérkőzést elképzelni, mert nem sok jó futballjelenetet láttam…

Olvasói sztorik