NB I

A Honvéd-módszer harmadik áldozata

Ezúttal Délczeg Gergely vált alapemberből kegyvesztetté Kispesten; néhány hónapon belül ő a harmadik...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ami korábban Debreceni Andrással, majd Ivancsics Gellérttel történt Kispesten, az most Délczeg Gergelyt is elérte.

A védőjátékos tavaly októberben, a középpályás idén áprilisban, a csatár pedig a múlt hét végén vált kegyvesztetté. Sorsuk alakulásában közös, hogy alapemberek voltak, mielőtt kikerültek az első keretből.

A Rangadó.hu megkeresésére Szabó Tibor, az F-Group menedzseriroda munkatársa elmondta, a játékost válóban az NB III-as kerethez irányították, de velük hivatalosan még senki nem közölte az okokat.

Nos, az okokról csak annyit: most is azért vált kegyvesztették egy alapember a Honvédnál, mert nem hosszabbította meg a szerződését, ami egyébként jövő nyáron jár le, illetve Marco Rossi vezetőedző sem számol vele. A klubvezetés mostani döntése nem csak azért meglepő, mert két éve, mióta Siófokról elhozták, szinte folyamatosan oszlopos tagja volt a csapatnak, hanem azért is, mert értesülésünk szerint májusban még hosszabbítani akartak vele.

Az említett két példa eltérő kimenetellel zárult Kispesten, hiszen Debreceni Andrást nem engedték el, a magyar válogatottba is bekerült védőnek hónapokig a tartalékcsapatban kellett edzenie és játszania. Neki a mai napig nincs meg az új klubja, pedig már semmi nem köti a Honvédhoz. A szintén mellőzött Ivancsics Gellért megpróbáltatásai viszont hamarabb véget értek, őt előbb szabadlistára tették, majd közös megegyezéssel felbontották a szerződését, és manapság már a Lombard Pápa játékosa.

Délczeg Gergely a jövő héten ünnepli 26. születésnapját, korábban a REAC, a Zalaegerszeg és a Siófok játékosa volt. Az előző szezon során 22 bajnoki meccsen lépett pályára, és tíz góljával a kispestiek házi gólkirálya lett, ezzel jelentős érdemeket szerzett abban, hogy a Honvéd 19 év után ismét dobogóra állhatott, és bronzérmet nyert. Játszott a Ligakupában, a Magyar Kupában, valamint az Európa Liga-selejtezőkön is. Hogy milyen sors vár, még nem lehet tudni, az biztos, hogy a menedzserei most nekiállnak, hogy gőzerővel új csapatot keressenek neki, egyelőre nem ismert, hogy milyen összeget kér érte jelenlegi klubja.

Olvasói sztorik