NB I

Nem koncentrálnak eléggé

Délczeg Gergely szerint védekezésben kell jobban összpontosítaniuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Budapest Honvéd hazai pályán kétszer is vezetett az Újpest ellen az OTP Bank Liga 12. fordulójában, a vége azonban Kabát Péter villanásainak köszönhetően döntetlen lett. A találkozón tizenegyesből gólt szerző Délczeg Gergely a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, csalódottan hagyta el a pályát, de összességében reális eredmény született.

– Egy picit csalódott vagyok a mérkőzés eredménye miatt – kezdte Délczeg, akinek ez volt a szezonbeli hatodik bajnoki gólja. – Úgy gondolom, hogy nem játszottunk rosszul, vagy alárendelt szerepet. Bár a vezetőgólunk után behátráltunk, visszaálltunk, próbáltunk kontrákra építeni. Mindenképpen a három pont megszerzése volt a célunk, főleg hazai pályán az utóbbi rossz szereplések után. Ezért vagyok én is és a többiek is kicsit csalódottak, de azt mondom, hogy az Újpest ellen a döntetlen azért nem olyan rossz eredmény. Igazából egy jó iramú találkozó volt, az első félidőben talán eldönthettük volna a mérkőzést. Kabát Péter pontrúgásai életveszélyesek, ezt bizonyította is, rúgott egy gyönyörű szabadrúgásgólt, plusz adott egy gólpasszt is. Úgy érzem, hogy összességében reális eredmény született.

– A kiváló szezonrajt után kicsit visszaesett a teljesítményük. Mi nem működik az utóbbi meccseiken, ami a szezon elején jól működött?
– Elég jól kezdtük a szezont, vezettük is a tabellát egy darabig. Okoztunk meglepetéseket is, aztán jöttek az olyan a meccsek, amiket papíron hoznunk kellett volna, aztán sajnos ezeknek vereség lett a vége. Ha tudnánk a miértjét, akkor talán nem így sikerültek volna ezek a találkozók. Ugyanúgy edzünk tovább, csináljuk a dolgunkat. Azt mondom, hogy talán az utóbbi időben a szerencse sem volt velünk, ahogy mondjuk Székesfehérváron mellettünk volt Fortuna. Úgy gondolom, kissé talán dekoncentráltak voltunk védekezésbe. A góljainkat ugyanúgy megrúgjuk, úgyhogy védekezésbe kell jobban összpontosítanunk. Próbáljuk ezeket a hibákat kijavítani, rengeteget gyakoroljuk edzésen is, hogy odafigyeljünk a pontrúgásokra. Azt mondom, a koncentrációnk hagyott alább a szezon elejéhez képest, ebben látom a vereségek okát.

– Milyen célokkal vágtak neki a bajnokságnak? Reálisnak tartja az eddigi szereplésüket?
– A cél az, hogy minél jobban szerepeljünk. Igazából az első nyolc hely valamelyikének megszerzése van kitűzve a csapat elé. Megmondom őszintén, az első fordulók után azért merészebb álmaink is voltak, bár én mindig azt mondom, hogy a tízedik forduló után kell nézni a tabellát. Véleményem szerint, a harmadik-hatodik hely valamelyike lehet reális számunkra.

– Szerdán a megyei első osztályú PVSK-val játszanak a Magyar Kupában, a cél csakis a továbbjutás lehet!
– Mindenféleképpen továbbjutást várok, nem is mondhatnék mást. Az edzőnk is felhívta a figyelmünket arra, hogy rengeteg élvonalbeli csapat elvérzett már alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben. Nem elég, hogy kivigyük magunkkal a mezt, tennünk is kell a sikerért. Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, ilyenkor az ilyen kis csapatok sokkal motiváltabbak. Úgy tudom, hogy én nem lépek pályára, de a csapat nyolcvan százaléka játszani fog. Komolyan vesszük a kupameccset, és tovább szeretnénk jutni.

– A hétvégén jön az igazi erőpróba a Győr otthonában. Mit vár ettől a találkozótól?
– Nehéz mérkőzésre számítok, az ETO kiváló együttes. Rengeteg gólt lőnek, főleg hazai környezetben, ezért nagyon oda kell figyelnünk a védekezésre. Az ETO otthonába mindig nagyon nehéz játszani, de nem feltartott kezekkel fogunk Győrbe utazni. Igazából én a döntetlennel is csalódott lennék, hiszen ebben a rendszerben az egy pont semmit nem ér. Természetesen nyerni megyünk, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A mester biztos kitalál majd valami jó taktikát, feltett szándékunk, hogy elhozzuk a három bajnoki pontot. Úgy gondolom, hogy háromesélyes a találkozó.

Olvasói sztorik