NB I

Hiábavaló iksz Kispesten

Az Újpest 2-2-es döntetlent játszott a Honvéd otthonában az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 12. forduló
Budapest Honvéd – Újpest FC 2-2 (1-1)
Bozsik Stadion, 3500 néző. Játékvezető: Fábián
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Tandia, Zsivanovics – Abass, Johnson (Diarra, 78.), Hidi, Vécsei – Faggyas (Ikenne-King, 69.), Délczeg (Diaby, 78.). Edző: Marco Rossi
Újpest: Balajcza – Vermes, Mihajlovics (Zaris, 71.), Antón, Iandoli – Remili, Vasziljevics, Balogh B. (Kovács D., 62.), Sztaniszavljevics – Christ – Kabát. Edző: Jos Daerden
Gólszerzők: Délczeg (tizenegyesből 8.), Abass (65.), illetve Kabát (45.), Zaris (73.)
Kiállítva: Diarra (83.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Honvéd saját nevelésű védője, Debreceni András ezúttal sem kapott helyet a csapatban, és George F. Hemingway tulajdonos a szünetben elmondta, nem lát esélyt arra, hogy a játékos a téli szünet előtt visszatérjen az élvonalbeli keretbe. Száműzetésének oka az, hogy nem hajlandó meghosszabbítani a közeljövőben lejáró szerződését. Kilenc magyar és 13 külföldi játékos volt a pályán a kezdésnél, ez az elkeserítő arány méltatlan a Kispest–Újpest rangadó évszázados hagyományához.

Fábián Mihály játékvezető nem hagyta, hogy sokáig ismerkedjenek egymással a csapatok, ugyanis Sztaniszavljevics állítólag buktatta Ignjatovicsot, ezért a kilencedik percben tizenegyest adott a Honvédnak. A kispesti légiós színészkedése inkább sárga lapot érdemelt volna, ez persze hidegen hagyta Délczeg Gergelyt, aki magabiztosan értékesítette a büntetőt (1-0). Az újpestiek nem véletlenül tűntek csalódottnak, de azonnal támadásba lendültek, és bár nem tudtak labdabirtoklási fölénybe kerüli, egy-egy gólhelyzettel jelezték, hogy egy hete, Győrben végképp elegük lett a szimpatikus vesztes szerepével. A 24. percben a másik oldalon Délczeg veszélyeztetett egy közeli bombával, de Balajcza Szabolcs védett. Kollégája, Kemenes Szabolcs olykor bizonytalankodott, de nem tudtak túljárni az eszén. Fél óra elteltével megélénkült a játék, záporoztak a lövések, Faggyas Milán kétszer is próbálkozott, de Balajcza mindkét alkalommal bravúrral hárított. A folytatásban kevesebb volt a ziccer, de a 45. perben Kabát Péter gyönyörűen bebombázott egy szabadrúgást, így igazságos döntetlennel mentek a szünetre a csapatok (1-1).

A második félidő erős visszaesést hozott, a 65. percben Abass nagyon szép mozdulattal, bravúros megoldással, de gyakorlatilag a semmiből szerzett ismét vezetést a Honvédnak (2-1). Ezért bizony nem fogják megdicsérni Balajcza kapust… Ahogy Kemenes sem lesz büszke arra a gólra, amit Kabát szabadrúgása után, Zarus fejese nyomán kapott a 74. percben (2-2). A 83. percben szándékos szabálytalanság miatt a hazaiak közül Diarra piros lapot kapott, így emberelőnybe került az Újpest!

– A gólok számával elégedett vagyok, de a mutatott játék inkább harc volt a pályán – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Szanyó Károly, az Újpest egykori kiváló játékosa. – Vegyes volt az Újpestről alkotott véleményem, mert a meccs elején pár percig kezdeményezőbben játszott, aztán a Honvéd átvette az irányítást. A vendégek nem szólhattak volna egy szót sem, ha a félidőben három-nulla az állás, de ez nem így történt, mert Kabát Péter nagyon szép szabadrúgása zárta az első félidőt. Nagyon tetszett Délczeg Gergely agresszív játéka, amibe ugyan csúsztak hibák, de ilyen támadókra van szükség! Láttam őt még REAC-os korszakában, edzője is voltam, óriási fejlődés tapasztalható a játékában, ami nagyon szimpatikus számomra. A második félidőben leginkább mezőnyjáték folyt a pályán, aztán a Honvéd szerzett vezetést. Az újpesti kapus megmozdulása olyan volt, mint Zrínyi kirohanása, ezt nem nagyon értettem. A védő tudta kontrollálni a párharcot, Balajcza szerencsétlen mozdulata is kellett a hazai gólhoz. Zárásként jött Zarus egyenlítőtalálata, olyan tisztán fejelhetett, mintha vasárnap délután sétálgatott volna a Váci utcában. Nem értem, hol volt a kispesti védő… Hajtós kis meccs volt, hibákkal tarkítva, gondolok itt elsősorban a passzokra és az összjátékra. Az Újpest ezzel az egy ponttal nem sokra megy, most már kellenek a bravúrgyőzelmek, bár ez a siker nem lett volna bravúr, mert a kispestiek sincsenek jó sorozatban. Gyengébb hétvégéket produkáló csapat igazságos döntetlenjét láttuk.

Olvasói sztorik