NB I

Új irányvonal Kispesten

Két vesztes bajnoki után a Honvéd együttesénél megcsappant a bizalom a magyar fiatalok iránt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Pápa–Honvéd (2-1) bajnoki alkalmával a csapat merőben szokatlan mutatókkal jelentkezett. A 11. forduló legkevesebb magyar játékpercét náluk jegyeztük fel (33,9%), miközben az élvonal korábban legifjabb együttese másfél évvel idősebb volt az eddigiekhez képest (25,18 év) – írja a HLSZ honlapja.

A játéknap csikócsapata ezúttal a Kecskemét volt (24,82 év). A fiatalítás egyértelműen az új tréner, Horváth Ferenc érkezése óta tart. A bajnokság kezdetéhez képest három évet faragtak le az együttes életkorából.

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában egyéves rekordot döntött a külföldiek szereplése (39,6%), a tavalyi bajnokságban is csak egyetlen játéknapon volt ennél magasabb a játékperceik aránya (a 10. fordulóban: 40,3%). Végre az átlagos nézőszám elfogadható volt (3588), köszönhetően elsősorban a 9500 fős debreceni, és az 5800 fős győri szurkolóhadnak. A Diósgyőr először áll otthon és idegenben is első helyen a nézőszámok tekintetében. Hazai pályán átlagosan 6167, idegenben 5212 szurkoló látogatja a mérkőzéseit.

Modernkori emberkereskedelem

Kispesti problémák szurkolói szemmel, avagy idézet a szombati Honvéd–Újpest rangadó beharangozójából, az 1909.hu oldalról:

„Nálunk messze nincs minden rendben. Sajnos dolgozhatnak olyanok a klubunknál, akik csak a saját érdekeiket nézik, és azokat a klub elé is helyezik. Sajnálatos, hogy ezt a vezetés még mindig nem látja. A bajnokság kezdetekor egy jó csapat lett összerakva, így nem értem, miért volt szükség arra a néhány, talán a békéscsabai menekülttáborból igazolt „futballistára”, akik focizni biztosan nem, ellenben állítólag bomlasztani nagyon is hatékonyan tudnak. Értem én, hogy van modernkori emberkereskedelem, de hát ezeket már az ókori Rómába sem vitték volna el a Colosseumba, nemhogy manapság mondjuk a Stadio Olimpicóba… A 2005 óta a felnőtt csapatban játszó, sajátnevelésű Debreceni András pedig a hírek szerint azért került ki az első csapat keretéből, mert nem volt hajlandó aláírni a nyáron lejáró szerződésének a meghosszabbítását. Ennél azért talán többet érdemelne utánpótlás vb bronzérmes játékosunk, aki ennek a klubnak az egyik legnagyobb értéke az utóbbi években, és most nem elsősorban az anyagi lehetőségekre gondolok.”

Olvasói sztorik