NB I

Renitens játékosok, szigorú bírók

Az OTP Bank Liga eddigi tíz fordulójában összesen kilenc játékos gyűjtött össze legalább hat büntetőpontot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A HLSZ rangsora a következő számítás szerint készül: első sárga lap 1 pont, második sárga lap 2 pont, azonnali piros lap 3 pont.

Fiola Attila, Fehér Zoltán, Martin Klein és Bojan Vrucina járnak az élen hét-hét ponttal. A legtöbb lapot Fiola Attila szedte össze, szám szerint hatot. Szolnoki Rolandot, Vrucinát és Antal Botondot már kétszer állították ki.

Percekre bontva Antal Botond viszi a prímet, hiszen a KTE kapusa mindkét őszi meccsén azonnali pirosat kapott.

Miközben az élvonal mérkőzésein 2,53-ra csökkent a gólátlag, addig akadnak játékvezetők, akik kifejezetten mozgalmas, gólgazdag találkozókon dirigálnak. Közülük is kiemelkedik Andó-Szabó Sándor, akinél ősszel 4,25 gól született meccsenként: Honvéd–Diósgyőr (2-1), Pécs–Debrecen (2-3), Videoton–Haladás (2-1) és Győr–Pápa (6-0). A sor végén Szőts Gergely áll meccsenként fél góllal: két találkozóján mindössze egyszer rezdült meg a háló.

A büntetőpontok (sárga és piros lapok) tekintetében Szabó Zsolt testesíti meg a szigort, ő mérkőzésenként 8,75 pontnyi lapot mutat fel, a mezőnyátlag egyébként 5,66 pont/mérkőzés. Nem sokkal marad el tőle Farkas Ádám, aki 8,50 pontot jegyez.

A legtöbb néző Böcskei Balázs mérkőzésein ül a lelátón (átlag: 5250), a második helyen Németh Ádám áll (5233). Ezzel szemben Szőts Gergely meccsein alig lézengenek a lelátón (600 néző/meccs).

Olvasói sztorik