NB I

Legutóbb Pécs volt légiós-paradicsom

Egyre több csapatban fordul elő szokatlanul sok külföldi labdarúgó egy adott fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavalyhoz képest – amikor ez csak a Győrre és a Videotonra volt jellemző – új jelenség, hogy egyre több csapatban fordul elő szokatlanul sok külföldi labdarúgó az OTP Bank Liga egy adott fordulójában. A hatodik körben az Újpest, legutóbb pedig a Pécs együttese jegyezte a legtöbb légiós játékpercet (66,8%) – írja a HLSZ honlapja.

A polarizáció szembeszökő: a mezőnyátlag állandónak tekinthető (37% körüli külföldi értékkel), ami úgy jön ki, hogy három-négy csapat 60-70% körül foglalkoztat külföldieket, miközben például a legutóbbi, hetedik fordulóban a Paks, a Siófok és a Haladás is kizárólag magyar labdarúgókat küldött pályára.

Pakson egyébként a teljes bajnokság legidősebb csapata játszott a Siófok ellen (29,49 év), a Honvéd pedig prolongálta a legifjabb együttes-státuszt (23,28 év).

Összesen 47 sárga lapot osztottak ki a játékvezetők a hetedik fordulóban, ez idén a legtöbb. A játéknap 2,5-es átlagos góltermése továbbra is fél góllal elmarad a sok évi hármas sztenderdtől. Az átlagos nézőszám 2620 volt, a teljes bajnokságé pedig jelenleg 2897.

Olvasói sztorik