NB I

Változatlan bajnoki paraméterek

Nem változott jelentősen az életkori, illetve a nemzetiségi megoszlás az OTP Bank Ligában.

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Az új élvonalbeli idény első fordulójában a nyári jövés-menés dacára szinte változatlanok maradtak az előző évben rögzített paraméterek, ami a pályára lépő labdarúgók életkorát, nemzetiségbeli megoszlását illeti a teljes mezőny tekintetében – írja a HLSZ honlapja.

A nyitányon 64,9% magyar játékpercet rögzített a szervezet (a 2011–2012-es idény mutatója 64,5% volt), a játékosok átlagos életkora most 26,69 év (tavaly: 26,81 év).

A nyitányon a Paks mellett a Haladás is kizárólag magyar játékosokat szerepeltetett, míg a legkevesebb honfitársunk a Győrben jutott szóhoz (36,0% – játékpercekre vetítve). A legfiatalabb a Honvéd együttese volt (24,29 év). Érdekesség, hogy a hazai pályán meglepetésre csak ikszelő Videoton volt a második legifjabb alakulat (24,48 év), a tőlük pontot rabló Pápa pedig a forduló legidősebbje (28,26 év). Talán a rutinbeli különbség segítette hozzá ifj. Bene Ferenc együttesét a bravúros eredményhez.

A csapatok közül elsősorban az Újpest légiósodása feltűnő. Egy évvel korábban (még a Mészöly-érában) alig-alig jutott szóhoz külföldi (95% körüli magyar játékpercek), de még az őszi átlag (86,2%) is igen magas volt. Az idény végére 80,8%-ra apadt a magyarok részaránya, amihez képest a mostani mutató (52,1%) a folyamat drasztikus gyorsulását jelzi. Az újpestieken kívül a Paks fiatalítása (–1,55 év / játékos) és a Kaposvár öregedése (+2,30 év) érdemel említést.

Olvasói sztorik