Hírek

Garázda újpesti szurkolók

Vasárnap este rátámadtak a hazafelé tartó győriekre és bántalmazták őket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO FC – Újpest FC (3-2) bajnoki mérkőzés kapcsán a hazai klubhoz telefonon és e-mailen több bejelentés is érkezett, amelyek szerint a találkozót követően a stadion környékén, közterületen néhány magáról megfeledkezett vendégszurkoló rátámadt hazafelé tartó győri szimpatizánsokra és bántalmazta őket – áll a klub honlapján.

Az ETO FC vezetése természetesen azonnal utánajárt a történteknek, s mivel azok hitelessége beigazolódott, a kiemelt sporteseménynek számító találkozó biztosítását végző győri rendőrkapitánysághoz fordult információkért. Annál is inkább, mert a törvény szerint, közterületen hivatalos intézkedésre kizárólag a rendőrség jogosult, a klub csak a stadionon belüli rendért felel, felelhet.

– A mérkőzés fokozott hangulatban, rendbontás és kiemelt esemény nélkül ért véget. A befejezést követően a vendégszurkolók elszigetelésre kerültek a Nagysándor József útnál és a Stadion útnál – mondta Horváth Csaba, Győr rendőrkapitánya. – A szigetelés bontását követően a vendégszurkolók rendőri kíséréssel a parkolóban lévő gépjárműveik, és a gyárvárosi vasútállomás felé indultak. Ekkor közülük néhányan a parkoló és az Ipar utca irányába futottak. Ezt követően, rövid időn belül ismételten szigetelésre kerültek az újpesti szurkolók, a még a parkolóban tartózkodó kisszámú hazai szurkolóktól. A rendőrség, a mérkőzéshez kapcsolódóan, két személlyel szemben kezdeményezett szabálysértési eljárást, illetve a rendelkezésemre álló információk alapján nyomozást rendeltem el, ismeretlen elkövetők ellen, csoportos garázdaság bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt.

A Győri ETO FC elítéli az újpesti tábor azon részének tevékenységét, amely a garázda cselekményt elkövetette. A klub a lehetőségeihez képest a jövőben is mindent elkövet azért, hogy hasonló eseményre ne kerülhessen sor, és szurkolóink biztonságos, nyugodt körülmények között érezhessék magukat a stadionban, annak környékén.

A mérkőzés után a vonatos alakulat egy része kicsi futásra kényszerítette a győrieket, amit a rendőrök nem néztek jó szemmel, komolyabb balhé nem alakult ki. (forrás: uvb92.hu)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik