NB I

Hagyjuk a sablonszöveget!

Délczeg Gergely elmondta, az öltözőben már szóba került a következő Európa Liga-ellenfél is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magabiztos, 4-1-es előnnyel várja az Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóját a Bp. Honvéd csapata. Bár a montenegrói Cselik Niksics az első találkozó elején meglepte a bronzérmes magyar együttest, a kispestiek nem törtek meg, és idővel felőrölték riválisukat.

Fontos pillanatban, nem sokkal az első játékrész vége előtt Délczeg Gergely gólja adta meg a lökést, az ő találatával egyenlített az együttes. A 26 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, oda kell figyelniük a visszavágóra, azonban fél szemmel már a következő körben várható ellenfélre is pillantást vetettek.

– Szerencsére sikerült komoly előnyre szert tennünk az első mérkőzésen – értékelte a Honvéd 4-1-es sikerét Délczeg Gergely. – Innen már egyértelműen a továbbjutás a cél, nagy csalódás lenne, ha elbuknánk az előnyünket. Azonban a megnyugtató vezetés ellenére sem vehetjük félvállról a visszavágót, nehéz összecsapásra számítok. A háromgólos sikert annak köszönhetjük, hogy a második játékrészben teljesen összeomlott az ellenfelünk. Viszont az első félidőben nem volt egyszerű feladatunk, figyelnünk kell továbbra is.

– Fél szemmel már a szintén négy-egyre diadalmaskodó Vojvodinát is nézik, vagy csak a következő meccsre koncentrálnak?
– Sablonszöveg lenne, ha kijelentenénk, hogy mindig csak a következő meccsre koncentrálunk. Tudjuk, hogy maximálisan oda kell figyelnünk a következő mérkőzésünkön, de természetesen szóba került már a másik párharc is. Előre is gondolkodunk, beszéltünk a Vojvodináról. Figyeljük a játékukat, a szerb csapattársaink is elmondták, hogy komoly játékerőt képviselő ellenfélről van szó, valószínűleg nehéz párharc várhat ránk. De először persze a Cselik Niksicsen kell túljutnunk.

– Összességében jó szezont tudhat maga mögött. Házi gólkirályként mennyire kaphat kiemelt figyelmet az idei szezonban?
– Inkább az őszöm sikerült jobban, tavasszal kevesebbszer léptem pályára. Nem érzem úgy, hogy megkülönböztetett figyelemben részesülnék. Marco Rossinál mindenki tiszta lappal kezdte a szezont, nekem is ugyanúgy meg kell harcolnom a csapatba kerülésért, mint bárki másnak. Sem előnyöm, sem hátrányom nincs a csapattársaimmal szemben.

Olvasói sztorik