NB I

Gyors hátrányból nagy előny

A Bp. Honvéd 4-1-re nyert a montenegrói Cselik Niksics otthonában az Európa Liga-selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés
FK Cselik Niksics (montenegrói) – Bp. Honvéd 1-4 (1-2)
Niksics, 1200 néző. Játékvezető: Strönbergsson (svéd)
Cselik Niksics: Banovics – Dubljevics, Vukovics, Radovics (Bakocs, 66.), Vidakanics – Androvics, Ivanovics (Kasalica, 89.), Zorics (Simics, a szünetben), Bulajics – Jovovics, Racics. Edző: Slavoljub Bubanja
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovrics, Ignjatovics (Alcibiade, 54.), Zivanovics – Hidi, Nagy G. – Délczeg, Vécsei (Diarra, 65.), Holender (A. Mancini, 75.) – Diaby. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Radovics (15.), illetve Délczeg (38.), Holender (41., 61.), Diaby (52.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vernes Richárd eltiltás, Baráth Botond sérülés miatt nem játszhatott a kispestieknél, és Souleymane Tandia pedig elutazott papírokat intézni, de még mindig nem tért vissza…

Nagy elánnal kezdtek a hazaiak, de magyar részről Diaby és Holender próbálkozott kapura lövéssel. A nyolcadik percben Racsics, aztán Vidakanics kísérlete okozott veszélyt. A mérkőzés első tíz percében többet birtokolták a labdát a vendégek, de a játék a sok szabálytalanság miatt rendkívül sokszor megakadt. A 15. percben egy montenegrói szabadrúgás után a beívelésre büntetőpontnál felugró Radovics a Honvéd-játékosok gyűrűjében Kemenes kapujába fejelt (1-0).

Hamar egyenlíthetett volna a kispesti együttes, de Délczeg szabadrúgása után Diaby a kaputól két méterre nem találta el a labdát. Támadásban maradt a magyar csapat, előbb Holender, majd Hidi Patrik veszélyeztetett. A hazaiak a góljuk után még inkább passzívvá váltak, de az első félidő hajrája egyértelműen a vendégeké volt. A 37. percben Holender került hatalmas helyzetbe a kapu előtt, de 15 méterről a kapu fölé csavart.

Egy perccel később Holender remek beadását Délczeg átvette, majd egy igazítás után a hosszú alsóba lőtt (1-1). A negyvenedik percben Zsivanovics fejelt öt méterről a kapufa mellé egy szögletet követően. Újabb egy perc elteltével egy nagyon szép támadás végén vezetést szereztek a kispestiek: Vécsei beadását Holender hat méterről lőtte a léc alá (1-2).

Az első negyedóra kicsit tétova játékát egy kapott gól tetézte a Honvéd számára, de az utolsó húsz percben már beindult a játék és remek gólokkal átvette a vezetést a látogató.

A második félidőt agresszív letámadással kezdte a Honvéd, ez pedig nagyon nem ízlett a hazaiaknak. Diaby kapáslövése után a labda a kapufa mellett szállt el, de az 52. percben jött az újabb gól: Délczeg passza után Holender vihette kapura a labdát, az érkező Diabyt hozta játékba, aki higgadtan a léc alá lőtt (1-3). A folytatásban a montenegróiak is gólt lőhettek volna, de Racsics nagy ziccerben a kapufát találta el. A 61. percben King alapvonali beadását Holender az ötösről, előrevetődve fejelte a kapuba (1-4).

A magabiztos vezetés tudatásban sor kerülhetett Andrea Mancini bemutatkozására is, a fiatal olasz majdnem góllal debütált, de a labda a kapufa mellett végül nem talált utat a kapuba, és az oldalhálóban landolt. A 85. percben Nagy Gergő nagy lövése a kapufát találta telibe. Több gól már nem esett, a Honvéd a rossz kezdés után jó játékot nyújtott, és magabiztosan győzött, ezzel minden bizonnyal eldöntötte a továbbjutás kérdését.

– Még engem is meglepett a két csapat közötti tudásbeli és fizikális különbség, ebből kifolyólag ezt a mérkőzést nem igazán szeretném szakmailag értékelni, mert nincs értelme. Gratulálok a volt csapatomnak a győzelemhez, sőt meg merem előlegezni, hogy a továbbjutáshoz, és kíváncsian várom, a következő ellenfelet (több mint valószínűleg a Vojvodina lesz), amely az Európa Liga-selejtezőhöz megfelelően komolyabb erőbedobásra készteti a Honvédot – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Dajka László edző, a Honvéd egykori válogatott játékosa.

Olvasói sztorik