Hírek

Montenegrói és norvég ellenfelek

Európa Liga-selejtező: Videoton – Mladost Podgorica, Bp. Honvéd – Cselik Niksics, Stromsgodset – Debrecen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn 13 órakor kezdődött az Európa Liga-selejtező sorsolása az UEFA székhelyén, Svájcban. Az első körben kiemeltként bekapcsolódó Videoton a montenegrói FK Mladost Podgorica csapatával találkozik, a Bp. Honvéd pedig a szintén montenegrói Cselik Niksics együttesét kapta.

Az első mérkőzéseket a jövő héten, július 4-én, a visszavágókat július 11-én rendezik.

A Debrecen a második fordulóban kapcsolódik majd be, szintén kiemeltként, ellenfele a norvég Stromsgodset TF lesz. Érdekesség, hogy az együttesnek van egy magyar játékosa is a korábbi válogatott csatár, Kovács Péter személyében. Eldőlt, hogy továbbjutás esetén a Videoton a szlovák Senica ellen lép pályára, a Honvéd következő ellenfele pedig a máltai Hibernians vagy a szerb Vojvodina lesz.

„Úgy készülünk a montenegrói csapat ellen, mintha a világ legjobb együttese lenne az ellenfelünk. A podgoricai csapat részletes feltérképezését most kezdjük el, hiszen most vált ismertté az, hogy ellenük kezdjük az Európa Ligát” – nyilatkozta a Videoton honlapján José Gomes, a Videoton vezetőedzője.

„Ugyanaz a helyzet, mint tavaly az albán Flamurtari ellen. Akkor sem tudtunk semmit az ellenfelünkről, videofelvételt is nehéz lesz szerezni róluk. Most annyival könnyebb a helyzetünk, hogy a délszláv játékosaink a sorsolás utáni pillanatokban a legfontosabb tudnivalókat egyből elkezdték sorolni leendő ellenfelünkről” – idézte a kispesti klub honlapja Kemenes Szabolcs csapatkapitányt. A kapus hozzátette, már az első mérkőzésen szeretnének jó eredményt elérni.

„Nem volt nagy szerencsénk a sorsoláskor, mert igencsak erős ellenféllel kell megmérkőznünk a nemzetközi kupában. Nagyon pontosan fel akarjuk őket térképezni, várhatóan meg tudjuk nézni egy mérkőzésüket a közeljövőben. A párharcból természetesen szeretnénk továbbjutni, még ha ez nem is lesz könnyű dolog” – mondta Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője.

Az első selejtezőkör első mérkőzéseit jövő csütörtökön, a visszavágókat egy héttel később játsszák. A második fordulóban az első összecsapásokat július 18-án, a visszavágókat pedig július 25-én rendezik.

A Videotonnak és a Bp. Honvédnak négy, a Debrecennek három párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy bejusson a 48 csapatot felvonultató csoportkörbe.

Olvasói sztorik