NB I

Paulo Sousa csapatával játszik a Győr

A Videoton korábbi edzőjének új csapata, az izraeli bajnok Maccabi Tel-Aviv lesz a Győri ETO ellenfele a Bajnokok Ligája-selejtező második körében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő délben kezdődött a Bajnokok Ligája-selejtező sorsolása Svájcban. A magyar bajnok Győri ETO nem volt kiemelt. Az UEFA közzétette a magyar bajnokcsapat lehetséges ellenfeleinek listáját, amely a következő volt: BATE Boriszov (fehérorosz), Dinamo Zagreb (horvát), Partizan Beograd (szerb), Slovan Bratislava (szlovák), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Dinamo Tbiliszi (grúz).

Az első kvalifikációs kör sorsolása után jöttek a második forduló párosításai, csoportokra bontva. A győriek éppen Paulo Sousa edző új csapatába, az izraeli Maccabi Tel-Avivba futottak bele, a tehát már az első feladat is rázós lesz…

A mérkőzéseket július 16-17-én és július 23-24-én kerül sor.

Maccabi Tel-Aviv

Az 1906-ban alapított Maccabi 19-szeres izraeli bajnoknak mondhatja magát, idei bajnoki címét megelőzően 2003-ban nyerte meg utoljára hazája pontvadászatát. 22-szer hódította el az izraeli kupát, és háromszor a Szuperkupát – írja az ETO honlapja.

Története során egyszer sikerült bejutnia a Bajnokok Ligája csoportkörébe: a 2004–2005-ös kiírásban a Bayern München, a Juventus és az Ajax mellett nem sok esélye mutatkozott a továbbjutásra, de így is sikerült négy pontot szereznie, miután hazai pályán 2-1-re legyőzte a hollandokat, és döntetlent játszott szintén otthon az olaszok ellen.

A 2011–2012-es Európa Liga-kiírásban szintén a csoportkörbe jutottak: a Besiktasszal, a Dinamo Kijevvel és a Stoke Cityvel szerepeltek egy csoportban. A hat mérkőzés alatt két döntetlen mellett négy vereséget könyvelhettek el, pontot kizárólag az ukránok ellen szereztek. Összességében 14-szer szerepeltek különböző európai kupaküzdelmekben, tehát ilyen szempontból rutinosnak mondható a Maccabi Tel-Aviv.

Az izraeli válogatott legutóbbi kerethirdetésekor négy Maccabi-játékos volt a keretben: a védő Eytan Tibi, valamint három középpályás, Gal Alberman, Eran Zahavi és Sheran Yeini. Érdekesség, hogy a csapat új vezetőedzője a Videoton előző trénere, a portugál Paulo Sousa.

– Nagyon kemény a sorsolásunk, erős ellenfelet kaptunk, amelyet elég jól ismerek – nyilatkozta klubja honlapján Paulo Sousa. – A Győr edzője sikeresen formálta a saját arculatára a csapatot. Várom, hogy visszatérjek abba az országba, ahol két idényben irányítottam a Videotont, és bízom benne, hogy az ott elért sikereim lendületet adnak nekünk a továbbjutáshoz.

Olvasói sztorik