NB I

Már az első meccset megnyernék

Vécsei Bálint szerint nehéz dolguk lesz az Európa Liga-selejtezőben, hiszen balkáni mentalitású ellenfelük nem fogja könnyen adni magát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön a montenegrói Cselik Niksics otthonában vendégszerepel a bajnoki bronzérmes Bp. Honvéd együttese az Európa Liga-selejtező első körében. Az NB I előző szezonjában robbant be a kispestiek fiatal középpályása, Vécsei Bálint, aki a Rangadó.hu megkeresésére elárulta, továbbjutást vár, és már az első, idegenbeli összecsapáson is szeretnének győzedelmeskedni a balkáni mentalitású ellenféllel szemben.

– Nagyon szeretnénk már az első mérkőzést megnyerni, hogy utána itthon könnyebb dolgunk legyen – magyarázta a 19 éves középpályás. – Tudjuk azonban, hogy a montenegrói ellenfél nem fogja könnyen adni magát, hiszen tipikus balkáni csapatról van szó, amelynek olyan a mentalitása, hogy sohasem adja fel. Biztos, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne tudjunk nyerni idegenben.

A Bp. Honvéd ellenfele a magyar klubhoz hasonlóan a bajnokság élvonal harmadik helyén végzett az előző évadban.

– Nagyjából fel tudtuk térképezni az együttesüket. Annyit tudunk róluk, hogy tavaly jutottak fel az élvonalba, és úgy harcolták ki az Európa Liga-szereplést, hogy hozzánk hasonlóan a dobogó harmadik fokán végeztek – magyarázta Vécsei Bálint. – A felkészülésünk rendben, zökkenőmentesen zajlik eddig, próbálunk készülni a találkozóra, aztán majd kiderül, hogy mire lesz elég. Reméljük, hogy jól sikerülni ez a két összecsapás.

A kispestiek keretéhez az átigazolási időszakban több új játékos is csatlakozott. Olasz légiósok mellett akadémisták is kerültek fel az alakulathoz, de Vécsei szerint még nem tudtak teljesen beépülni a gárdába.

– Nem hiszem, hogy már sikerült nekik teljesen beilleszkedni a csapatba. Egyelőre még azon vagyunk, hogy beépítsük őket, de azért ez nem olyan gyors folyamat – szögezte le a tehetséges játékos, aki fiatal kora ellenére már alapember Kispesten.

A meccs után egyből visszarepülnek

A Bp. Honvéd küldöttsége szerda reggel utazik a Cselik Niksics elleni mérkőzésre. A mérkőzés előtti utolsó edzésre délután fél hattól kerül sor. A kispestiek a csütörtöki mérkőzés után, 23 órakor repülnek vissza Budapestre.

Az utazó keret: Raffaelle Alcibiade, Czuczi Márton, Délczeg Gergely, Diaby, Drissa Diarra, Hidi Patrik, Filip Holender, Alekszandar Ignjatovics, Ikenne-King Patrick, Kemenes Szabolcs, Kozma Richárd, Ivan Lovrics, Andrea Mancini, Nagy Gergő, Bobál Gergő, Vécsei Bálint, Boris Zsivanovics, Lőrinczy Attila, Emanuele Testardi.

Olvasói sztorik