NB I

Bemutatták Mancini fiát és társait

A Bp. Honvéd sajtótájékoztató keretében mutatta be a frissen igazolt játékosait.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kétéves szerződést írt alá Roberto Mancini fia, Andrea Mancini. Egy évre, kölcsönbe érkezik a korábban a Sampdoriát is megjárt Emanuele Testardi. Öt évre írt alá a fiatal ghánai Emmanuel Mensah. Négy akadémista: Kozma Richárd, Nikola Pantovics, Botka Endre és Bobál Dávid is a felnőtt keret tagja lesz a következő évadban. A korábban kölcsönben levő Raffaele Alcibiade három évre esztendőre írt alá a kispestiekhez. Közülük mindenkit neveztek az Európa Liga küzdelmeire.

Az NB III-as tartalékcsapat edzője, illetve Marco Rossi segítője az első keretnél Simon Miklós lett, aki már az MFA több korosztályával is dolgozott.

Tavaly a Bp. Honvéd csapata volt az NB I legfiatalabb átlagéletkorú gárdája, ezt a hagyományt idén is folytatják. Az MFA fő célkitűzése továbbra is minőségű játékosok nevelése elsősorban a saját csapat, de más egyesületek számára is.

Andrea Mancini elmondta, mindent megtesz majd azért, hogy erősítést jelentsen a csapat számára. Mindig kikéri édesapja véleményét, és ő is maximálisan támogatta Kispestre igazolását. Elmondta, elképzelhető, hogy édesapja az Európa Liga-visszavágóra Budapestre látogat, és személyesen tekinti meg a csapatot. Mario Balotellivel kapcsolatban elmondta, hogy hét éve ismeri őt, és sokkal szimpatikusabb és jobb ember annál, mint ami a köztudatban él róla.

Természetesen nehéz örökség van a vállán, azonban hangsúlyozta: ő Andrea, nem pedig Roberto, és azt akarja megmutatni, hogy ő mire képes. Tudja, hogy a Honvéd egy nagy és történelmi klub, és kiváló lehetőséget kapott az esetleges előrelépésre. A példaképe egyébként Pirlo.

Marco Rossi hangsúlyozta, Mancinit a teljesítménye, és nem az édesapja alapján ítélik majd meg. A vezetőedző kitért arra, hogy Martínez és Lanzafame egyértelműen más poszton játszott, mint Testardi és Mancini, az új játékosoknak időre lesz szükségük, hogy elsajátíthassák a csapat stílusát, de mindketten minőségi játékosok. A kispestiek akkor igazolnak még, ha az esetleges érkező egyértelműen erősítést jelent a csapat számára, és az adott posztot házon belül nem tudjuk megfelelően megoldani.

A célokról szólva George F. Hemingway kijelentette, hogy a lehetőségekhez mérten minden mérkőzést meg kell nyernie a csapatnak, akár az NB I, akár az Európa Liga küzdelmeiről van szó. Az európai kupaküzdelem során a csoportkör az álom, és mindent megtesznek ennek megvalósítása érdekében.

Marco Rossi szerint a magyar bajnokságban is az előrelépés a cél, de ez nagyon nehéz feladat lesz, mert sokkal jobban finanszírozott csapatok a legfőbb vetélytársak – írja a klub honlapja.

Emanuele Testardi

Az olasz nemzetiségű, 22 éves, ballábas csatár Rómában született. Pályafutását Pescarában kezdte, majd a Sampdoriához került. A genovaiak többször is kölcsönadták, így szerepelt az AS Gubbio, Pergolettese, Siracusa, utoljára pedig az FC Südtirol – Alto Adige csapatában. A 189 cm magas támadót a genovaiak egy évre adták kölcsön a Honvédnak.

Andrea Mancini

A 20 éves olasz középpályás fiatal kora ellenére több külföldi csapatban is megfordult. Itáliában az Internazionale és a Bologna voltak a klubjai, külföldön a Manchester Cityben, legutóbb pedig a spanyol Real Valladolidban szerepelt. A középpálya minden részén felbukkan, támadásból és védekezésből is kiveszi részét. Mancini két évre szerződött a Honvédhoz.

Rafaelle Alcibiade

A 186 cm magas, olasz, baloldali védő a Juventus csapatában nevelkedett. Kölcsönjátékosként megfordult a Pescara és a Gubbio csapatainál. Hatszor játszott hazája U 20-as válogatottjában. A tavaszt kölcsön játékosként Kispesten töltötte. A Honvéd 3 éves szerződést kötött a védővel.

Emmanuel Mensah

Az accrai születésű, 19 éves ghánai középpályást hazája egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon. Technikailag képzett, dinamikus, gyors, jól cselező játékos, a jövő embere. A Honvéd 5 éves szerződést kötött a labdarúgóval.

Kozma Richárd

A 19 éves játékos támadó középpályásként érzi a legjobban magát a pályán, akár a széleken, akár középen. Nagyon jó felépítésű, dinamikus futballista, technikai tudása átlagon felüli. A kezdetektől a Magyar Futball Akadémián nevelkedett, összes csapatával bajnokságot nyert. Az előző bajnokságban, az U19-es csapatunkban, akik idén másodikak lettek, meghatározó szerepet játszott.

Nikola Pantovics

Gólerős játékos, tipikus center, a felpasszolt labdákat nagyon jól tartja meg. Fizikálisan erős, nagyon nehéz ellene védőként játszani, igazi rafinált játékos. Tizenöt éves kora óta játszik a Magyar Futball Akadémián, minden korosztályban gólkirály volt vagy az élmezőnyben végzett. Adottságai és gólérzékenysége miatt került fel az első csapat keretébe, ha be tudja bizonyítani, amit a szakvezetés lát benne, akkor idővel nagy erőssége lehet a csapatnak.

Botka Endre

A védelem jobb oldalán bevethető, kivételes gyorsasággal és dinamikával rendelkezik, fiatal kora ellenére rendkívül intelligens és okos játékos. Korosztálya válogatottjában is meghatározó szerepet játszik. Tizenöt éves kora óta nevelkedett az akadémiánkon, a szakemberek szép jövőt jósolnak neki.

Bobál Dávid

Testvérével, az első kerethez télen felkerült és az élvonalban már bemutatkozott Gergővel, tavaly nyáron a Manchester Citynél járt próbajátékon. Leginkább a védelem tengelyében és bal oldalán számítottak rá eddig edzői. Megbízható teljesítményre képes. Erős, jól fejel, nagy munkabírású futballista. Nagyon jó mentális adottságokkal rendelkezik, jól olvassa és látja a játékot. Sokáig a korosztályos válogatott csapatkapitánya volt. Dávid augusztusban lesz 18 éves.

Olvasói sztorik