NB I

Honvéd: bundára célozgatnak

Marco Rossi nem érti, miért próbálják gyanúba keverni a Bp. Honvéd montenegrói mérkőzését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kispestiek vezetőedzője, Marco Rossi az egyik legismertebb olasz sportportálnak úgy fogalmazott: felháborítja, hogy hazája egyik újságja megpróbálta gyanúba keverni az Európa Liga-selejtező első fordulójának első meccsén a montenegrói Cselik Niksics otthonában aratott 4-1-es győzelmüket, és méltatlannak tartja, hogy Olaszországban lebecsülik a magyar bajnokságot.

– Végig uraltuk a mérkőzést, de az ellenfél érdemtelenül vezetést szerzett. Az egyenlítés előtt négy-öt alkalommal is gólhelyzetbe kerültünk. Aztán jöttek a célozgatások, amelyek nagyon nem tetszenek, és szeretném tisztázni a helyzetet – mondta Marco Rossi a tuttomercatoweb.com oldalon a montenegrói találkozóval kapcsolatban. – Egy jól ismert olasz újság arról írt, hogy a győzelmünk során rendellenes számú fogadást kötöttek a két félidő eredményeire. Ez elfogadhatatlan! Megpróbál árnyékot vetni a sikerünkre. Már az első játékrész végén is kettő-egyes győzelemre álltunk. Aki látta a találkozót, tudja, nem férhetett kétség a sikerünkhöz. Már a szünetre biztos volt, hogy mi nyerünk.

Az itáliai tréner hangsúlyozta: nem érti, honnan jönnek ezek a felvetések, és hozzátette, az általa említett lap azt is leírta, hogy a Győri ETO nem vesz részt a Bajnokok Ligája következő kiírásában, miközben a magyar bajnokcsapat eltiltása az európai kupaindulástól a következő idényre már nem érvényes.

– Ez már túl sok pontatlanság. Nagy kár, hogy a magyar bajnokságot ennyire lebecsülik Olaszországban. Rólunk nem beszélnek sokat, míg az angol, a francia, a spanyol vagy a német liga mindig ott van a címlapokon – magyarázta Rossi, akit a cikkben a bajnoki bronzéremről is megkérdezték. – Óriási teljesítmény volt, az elmúlt tizenkilenc év legnagyobb sikere volt ez a Honvédnál. Őszintén szólva egyikünk sem számított rá. A mi csapatunk volt a legfiatalabb a bajnokságban nagyjából 23 éves átlagéletkorával, és mi gazdálkodtunk az egyik legkisebb költségvetésből. Nálunk adva vannak a feltételek: a fizetési plafon évi negyvenezer euró.

Az olasz vezetőedző azt is elárulta, hogy egy Lanzafaméhoz hasonló karakterű játékost szeretnének még igazolni, aki éhes a sikerre, olyanokból viszont nem kér, akik lebecsülik az NB I-et.

Olvasói sztorik