NB I

Minden gólban benne volt

A kispesti Filip Holender két gólt lőtt és két gólpasszt adott az Európa Liga-selejtezőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök délután a Bp. Honvéd 4-1-re győzött a montenegrói Cselik Niksics otthonában az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. Az első mérkőzést követő sajtótájékoztatón a hazai csapatot rendhagyó módon nem a vezetőedző, hanem, az egyik játékos képviselte.

– Jól kezdtünk, az első húsz percben jól is játszottunk. Ezután a Honvéd ritmust váltott, és ekkor már nem tudtuk őket követni. Nagyon jól játszottak, teljesen megérdemelt győzelmet arattak – idézi Vaszilje Jovovics szavait a magyar klub honlapja.

Marco Rossi vezetőedző úgy fogalmazott a továbbjutással kapcsolatban: a fociban ugyan minden megtörténhet, de nagy előnyt szerzett csapata…

Az utolsó húsz percben nem koncentráltunk eléggé, a Cselik ekkor két-három olyan helyzetet is kialakított, amelyekből nagyobb baj is lehetett volna. Ezt a periódust leszámítva elégedett vagyok a látottakkal. Ha ezek után nem jutunk tovább, akkor szégyellhetjük magunkat – szögezte le a tréner.

A meccs hőse vitán felül a kispestiek fiatal játékosa, Filip Holender volt, aki már nagyon szeretett volna az első csapatban is maradandót alkotni. Arra azonban talán még ő maga sem számított, hogy mind a négy gólból aktívan kiveszi a részét: két góllal és két gólpasszal tette emlékezetessé a találkozót.

– Nem jól kezdtünk, ennek ellenére szinte a semmiből kaptuk a gólt. Szerencsére gyorsan sikerült egyenlítenünk, aztán nem sokkal később már nálunk volt az előny – mondta Holender. – Mostantól már csak a továbbjutásra kell koncentrálnunk. Ezek voltak az első góljaim a felnőttek között, ezúton is szeretném az összes csapattársamnak megköszönni a segítséget. Amióta a felnőttekhez kerültem, nagyon vártam, hogy itt is megszerezzem az első gólomat. Nagyon boldog vagyok, hogy ez éppen egy Európa Liga-meccsen sikerült, ráadásul mindjárt kétszer is eredményes voltam. Az első találat után az volt az első gondolatom, hogy kiszaladjak a közönséghez, és megköszönjem nekik, amiért ilyen hosszú utat tettek meg miattunk. Szerintem a mai teljesítményemnél tudok még többet is nyújtani, a második félidőre már kicsit elfáradtam. Sokat kell még ahhoz edzenem, hogy tökéletes állapotban legyek, hiszen nem csak ezen a meccsen akartam jó teljesítményt nyújtani, hanem az egész szezonban az a célom, hogy minél több gól és gólpassz szerepeljen a nevem mellett.

Olvasói sztorik