NB I

Alapember volt, most eladósorba került

A Honvédnál nem számítanak Ivancsics Gellértre, de vajon miért nem hagyják, hogy szabadon távozzon?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ivancsics Gellért 2011 januárjában tért vissza a Honvédhoz, és idén március végéig alapembernek számított. Az MTK elleni, idegenbeli bajnoki meccs 64. percében lecserélték, a szurkolók otromba bekiabálásokkal illeték, és úgy tűnik, ezzel megpecsételték a sorsát. Április közepén, a kaposvári találkozón csereként kapott lehetőséget, amikor beállt még a somogyiak vezettek, de végül a fővárosiak győztek 2-1-re. Azóta viszont se kép, se hang, a közelmúltban már a mérkőzésekre nevezett játékoskeretben sem kapott helyet, csupán az NB II-es tartalékok között.

A Rangadó.hu utánajárt, vajon miért vált hirtelen, és látszólag minden különösebb ok nélkül kegyvesztetté a csapat korábbi meghatározó játékosa. Nos, úgy tűnik, a dolognak nincs kézzelfogható indoka. Minden jel arra mutat, hogy Marco Rossi berezelt, amikor a szurkolók megtalálták, ezért nem számít rá azóta, és nagyjából indoka sincs a változtatásra, hiszen együttese remek tavaszt fut, és versenyben van az európai kuparészvételért. Bármilyen hihetetlen, hogy ilyesmi napjainkban az NB I egyik élcsapatánál előfordulhat, de úgy látszik, tényleg így van.

Hogy a drukkereknek mi bajuk van Ivancsics Gellérttel, szintén megfejthetetlen. Már a tavalyi szezonban is a klub meghatározó játékosa volt, többször nyújtott remek egyéni teljesítményt, a gólokkal sem maradt adós, jó néhány győzelmet és pontszerzést köszönhetnek neki a kispestiek. Az Újpest otthonában kihagyott büntetője nagy visszhangot keltett, azt valóban nehezen bocsátották meg neki a drukkerek, de az tavaly április közepén, majdnem egy évvel a mostani, MTK elleni verbális incidens előtt történt.

Az már nyilvánosságra került, hogy a kispesti klubvezetés kiküldött egy e-mailt, amelyben megvételre ajánlja néhány játékosát, köztük Ivancsics Gellértet is (és a jelenleg Ausztriába kölcsönadott Czár Richárd is). Több mint tíz labdarúgó került eladósorba, a dolog szépséghibája, hogy csupa-csupa NB II-es fiatalról, ifjúsági korú emberről van szó. A 26 éves középpályásnak 158 élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött nyilván nem túl nagy dicsőség ezen a listán szerepelnie…

A szerződése jövő nyárig érvényes, de a helyzete a Honvédnál kilátástalannak tűnik. Az olasz vezetőedző ősszel még csapatkapitányként számított rá, most viszont már szóba sem áll vele. Az már eldőlt, hogy a következő szezonban is Marco Rossi lesz a csapat szakvezetője, úgyhogy kézenfekvő lenne, hogy hagyják szabadon távozni Ivancsicsot, ahogy a téli szünetben a másodosztályú Szolnok együttesébe igazoló Faggyas Milán esetében történt. Bár ő rendszeresen pályára lépett a kispestieknél, mégis a távozás mellett döntött, a klubvezetés pedig méltányolta a kérését, és közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Úgy tudjuk azonban, Ivancsics esetében egyelőre hajthatatlan George F. Hemingway. A tulajdonosnál egyelőre nem téma a játékos távozása, annak ellenére, hogy a közelmúltban nyilvánvalóvá vált, hogy Marco Rossi irányítása alatt nincs jövője Kispesten. Pedig egyszer már jól jártak vele, anyagilag is, hiszen annak idején éppen a Honvédtól igazolt Diósgyőrbe…

Márpedig ha pénzt kérnek érte, akkor meglehetősen nehéz helyzetben lesz, hiszen egyrészt sok élvonalbeli játékosnak jár le a szerződése idén nyáron, másrészt az NB II egycsoportossá válása, illetve az NB I-es klubok tartalékcsapatainak osztályváltása miatt nagyon sok szabad játékos lesz. Az biztos, hogy Ivancsics elsősorban nem az NB II-ben képzeli el a folytatást, a kérdés, hogy ki fog rá pénzt áldozni.

Olvasói sztorik