NB I

A csapatkapitány 16 hónapot kihagy

Bank István idén áprilisban játszott utoljára, és speciális sérülése miatt jövő júliusig nem focizhat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Bank Istvánt megműtik, legkorábban jövő ősszel léphet pályára” – olvasható a Kaposvári Rákóczi honlapján.

A félmondatot többször elolvasva is valószínűtlennek tűnik, hogy egy évet ki kelljen hagynia a somogyiak csapatkapitányának, hiszen a leggyakoribb súlyos labdarúgó-sérülésnek számító keresztszalag-szakadás is „csak” féléves kihagyással jár, de a különböző csonttörések után is vissza lehet térni egy esztendőn belül.

A Rangadó.hu érdeklődésére Bank István elmondta, a cikk szerzője nem tévedett, valóban olyan műtét vár rá, amely után muszáj nyolc-kilenc hónapot kihagynia. Ez tehát azt jelenti, hogy a múlt héten kezdődött bajnoki szezont teljes egészében elfelejtheti a Rákóczi csapatkapitánya, aki optimális esetben csak a következő idény rajtján léphet újra pályára. Ha hozzátesszük, hogy az előző szezonban április közepén játszott utoljára, akkor megállapíthatjuk, hogy összesen 16 hónapot kell tétmérkőzés nélkül töltenie.

– Kétezer-kilencben, év végén komolyan megsérültem, és akkor is ráment hét hónap a felépülésre. Megjavult, illetve hol fájt, hol nem fájt, de soha nem múlt el teljesen. Idén tavasszal megint elkezdett fájni a lábam, megint az a régi sérülésem újult ki – mesélte Bank István.

A 29 éves, kaposvári születésű védő a klub honlapján található adatlapján Párizst jelölte meg kedvenc városaként. Valószínűleg nem ilyen áron akart visszatérni Franciaországba, de kénytelen lesz, hiszen ott fogják megoperálni.

– Eleinte csak találgatták, mi lehet a bajom. Azt mondták, a gerincemmel van probléma, és arra fogtak mindent, majd kiderült a helyes diagnózis – folytatta Bank István. – Franciaországból kaptam egy visszajelzést, ők mondták meg, mi a probléma, és mit kell tenni. Ott is fognak műteni szeptember elején. A lényeg: az ülőidegemnél két izom le van szakadva félig-meddig. Ezeket vissza kell erősíteni a csontokhoz, ennek a visszagyógyulása hat hónap. Nem szabad túlerőltetni, mert akkor megint leválnak, ezért kell összesen nyolc-kilenc hónapot kihagynom.

A rutinos hátvéd eddigi pályafutása során 168 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, de amikor megtudta, milyen hosszú kihagyás vár rá, minden bizonnyal felvetődött benne, hogy itt a vége…

– Eleinte elég rosszul viseltem, mert nem számítottam rá, de most már pozitívan állok hozzá, és úgy gondolom, meg fogok gyógyulni, és visszatérek a pályára. Mostanság a konditeremben nagyjából hetvenszázalékos munkát tudok végezni, a futást nem erőltetem, mert csak ártana a sérülésemet, helyette inkább TRX-ezem, erősítek és biciklizek – mesélte a Rákóczi csapatkapitánya.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik