NB I

„Kell róla beszélni!”

Waltner Róbert a Zalaegerszeg játékosaként már átélt a múlt vasárnapi 1-7-hez hasonló blamát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB I nyitófordulójának legnagyobb visszhangot kiváltó összecsapása a Debrecen 7-1-es kiütése volt a Kaposvár ellen. Waltner Róbert, a somogyiak rutinos csatára a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, egész a héten azon dolgoztak, hogy a következő bajnokira kijavítsák a hibákat.

– Nem olyan könnyű feldolgozni egy ilyen vereséget, de mivel profi játékosok vagyunk, most nincs más dolgunk, minthogy túltegyük magunkat a történteken, mert ha sokat rágódnánk rajta, akkor lehet, hogy a következő mérkőzésünkre is rányomná a bélyegét – magyarázta Waltner Róbert.

– Mi a jobb ilyenkor: minél hamarabb elfelejteni a debreceni mérkőzést, vagy alaposan elemezni a hibákat, hogy többé ne forduljanak elő?
– Kell róla beszélni! Ha nem beszélnénk róla, akkor olyan volna, mintha minden rendben lenne. Elemeztük a mérkőzést, megnéztük videón a találkozót, és tényleg mindenki egyet akar, hogy ez a csapat minél eredményesebb legyen a jövőben.

– Pályafutása során előfordult már, hogy nagyobb arányú vereséget kellett feldolgozni?
– Még a ZTE játékosaként kaptunk ki Zalaegerszegen hét-kettőre a Győrtől úgy, hogy a szünetben kettő-egyre még mi vezettünk… Akkor hazai pályán nem is nagyon kaptunk ki, pláne nem ilyen arányban, de erős csapatunk volt, és utána jöttek is a győzelmek. Remélem, ezúttal is így lesz, és a Rákóczi is gyorsan talpra áll.

– Az idősebb játékosoknak nagyobb szerepük van ilyenkor az öltözőn belül, hogy a fiataloknak segítsenek feldolgozni ezt a pofont?
– Elsősorban Prukner László a főnök, a mester szavaira a fiatalok és az idősek is egyaránt figyelnek, az ő tanácsai a mérvadók a csapat számára. Persze, én is próbálok segíteni a fiatalabbaknak, hiszen már háromszáznál több bajnokit játszottam itthon, és öt évig légióskodtam is. Kimondottan örülök neki, hogy Balázs Benjaminék hallgatnak rám, figyelnek és tanulni akarnak.

– Szombaton azt a Kecskemétet fogadják, amely jól kezdte a szezont és a Kaposvár számára egy kicsit mumus is az utóbbi időben.
– Szerintem minden játékos átérzi most a mérkőzés súlyát, és tudat alatt lesz egy plusz drukk bennünk, hogy kijavítsuk a rossz kezdést. Ráadásul azt sem felejtettük el, hogy pár hónapja hazai pályán kikaptunk a KTE-től. Szóval minden szempontból javítani szeretnénk, erre pedig hazai pályán van is esélyünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik