NB I

A nap híre: meccs, ivószünet nélkül

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a vasárnapi nap híre, miszerint a Debrecen–Kaposvár meccsen a hazaiak 7-1-re győztek, miután nyolcvan percig emberelőnyben játszhattak, ráadásul a játékvezető rejtélyes okból még ivószünetet sem engedélyezett a kánikulában:

A Debrecen kilátástalan játékkal elvesztette az Európa Liga-selejtezőjét, a Kaposvár pedig mindig masszívan kezdi a bajnokság első felét, ezért sokkal szorosabb eredményre számított mindenki. A nagy melegről mentségként vagy indokként nem lehet beszélni, mert amikor a Dortmund játszik a Bayern Münchennel a német Szuperkupáért, akkor is nagy meleg van. Futballra alkalmatlan ez az időjárás, és amikor a tízedik percben megfogyatkoztak a vendégek, akkor pontosan tudni lehetett, hogy irdatlan kemény nyolcvan perc előtt állnak.

Lélektanilag nagyon rosszul jött számukra, hogy az első félidő végén gólt kaptak, mert addig jól tartották magukat. Előnnyel fordulhatott a Debrecen, és bár láttunk már olyat, hogy egy csapat tíz emberrel egyenlít, sejthető, volt, hogy a Rákóczi nem tud pontot szerezni, ha a második felvonásban csak védekezik. Kicsit kinyíltak, és a baloldali védekezésük Jánvári Gábor vezetésével helyenként tragikus volt. Lázár Pál ráadásul jó napot fogott ki, kicsit Philipp Lahm-ra emlékeztetett a klasszis beadásai miatt.

Lehetett volna nagyobb is a különbség, bár a Kaposvár ennél sokkal jobb csapat, és Prukner László mindenkori együttese nem szokott ilyen vereségbe beleszaladni. A DVSC nagyon felszabadultan játszott, taktikailag érett volt, és a létszámfölény ki tudta használni.

Nem tudom, a játékvezető miért döntött úgy, hogy nem tart ivószünet, holott országosan megdőltek a melegrekordok. Ráadásul az a negyven fok, amit a nagyon csinos meteorológus hölgy mond a tévében, az a pályán belül ötven fok, hiszen a lelátók közé szabályosan beszorul a levegő. Mondjuk, hogy a hőmérséklet este lemegy negyvenről 36 fokra, de az a stadionban még mindig 46, ezért érthetetlen, miért döntött így.

Felhívnám a bíró sporttárs figyelmét, hogy a 40-45 fokban a két félidő felénél nagyon jólesett volna egy kis frissítés a játékosoknak. Pláne a kaposváriaknak, akik a tízedik perctől emberhátrányban futballoztak. Az eredmény persze nem ezért volt ilyen kiütéses, hanem azért, mert a DVSC jól használta ki az emberfölényét, és szépen kivitte a labdát a szélekre, a Kaposvár pedig szétesett.

Olvasói sztorik