NB I sport

A nap híre: meccs, ivószünet nélkül

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a vasárnapi nap híre, miszerint a Debrecen–Kaposvár meccsen a hazaiak 7-1-re győztek, miután nyolcvan percig emberelőnyben játszhattak, ráadásul a játékvezető rejtélyes okból még ivószünetet sem engedélyezett a kánikulában:

A Debrecen kilátástalan játékkal elvesztette az Európa Liga-selejtezőjét, a Kaposvár pedig mindig masszívan kezdi a bajnokság első felét, ezért sokkal szorosabb eredményre számított mindenki. A nagy melegről mentségként vagy indokként nem lehet beszélni, mert amikor a Dortmund játszik a Bayern Münchennel a német Szuperkupáért, akkor is nagy meleg van. Futballra alkalmatlan ez az időjárás, és amikor a tízedik percben megfogyatkoztak a vendégek, akkor pontosan tudni lehetett, hogy irdatlan kemény nyolcvan perc előtt állnak.

Lélektanilag nagyon rosszul jött számukra, hogy az első félidő végén gólt kaptak, mert addig jól tartották magukat. Előnnyel fordulhatott a Debrecen, és bár láttunk már olyat, hogy egy csapat tíz emberrel egyenlít, sejthető, volt, hogy a Rákóczi nem tud pontot szerezni, ha a második felvonásban csak védekezik. Kicsit kinyíltak, és a baloldali védekezésük Jánvári Gábor vezetésével helyenként tragikus volt. Lázár Pál ráadásul jó napot fogott ki, kicsit Philipp Lahm-ra emlékeztetett a klasszis beadásai miatt.

Lehetett volna nagyobb is a különbség, bár a Kaposvár ennél sokkal jobb csapat, és Prukner László mindenkori együttese nem szokott ilyen vereségbe beleszaladni. A DVSC nagyon felszabadultan játszott, taktikailag érett volt, és a létszámfölény ki tudta használni.

Nem tudom, a játékvezető miért döntött úgy, hogy nem tart ivószünet, holott országosan megdőltek a melegrekordok. Ráadásul az a negyven fok, amit a nagyon csinos meteorológus hölgy mond a tévében, az a pályán belül ötven fok, hiszen a lelátók közé szabályosan beszorul a levegő. Mondjuk, hogy a hőmérséklet este lemegy negyvenről 36 fokra, de az a stadionban még mindig 46, ezért érthetetlen, miért döntött így.

Felhívnám a bíró sporttárs figyelmét, hogy a 40-45 fokban a két félidő felénél nagyon jólesett volna egy kis frissítés a játékosoknak. Pláne a kaposváriaknak, akik a tízedik perctől emberhátrányban futballoztak. Az eredmény persze nem ezért volt ilyen kiütéses, hanem azért, mert a DVSC jól használta ki az emberfölényét, és szépen kivitte a labdát a szélekre, a Kaposvár pedig szétesett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!