NB I

A nap híre: kánikulában, csere nélkül

Vajon hogy érzik magukat a magyar fiatalok Újpesten?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a szombati nap híre, miszerint az Újpest csapata a pokoli kánikula ellenére csere nélkül játszotta végig a Paks elleni, 2-1-re elvesztett bajnoki meccset, mert az edző szerint a kispadon ülő magyar fiatalok nem képviselnek olyan minőséget, hogy be lehessen őket küldeni:

A forduló eddigi legnagyobb meglepetése az, hogy a Paks nyert Újpesten. A fővárosiaknál hangzatos nyilatkozatok láttak napvilágot az elmúlt hetekben, miszerint nincsenek csődközelben, és meghatározó játékosok jönnek. A sorsolásuk sem volt rossz, hogy a Paks új edzővel és új játékosokkal ismét építkezni akar, ez az ellenfél hazai pályán abszolválható lett volna. Ettől függetlenül az Újpest kikapott. Bár az utolsó percben kapott tizenegyes-gól jelentette a vereséget, az első félidőben kivégezhették volna a vendégeket.

Egyébként nyolcszáz néző volt Újpesten, az ultrák hátul verekedtek az edzőpályán, és összetűztek a rendőrökkel. Valami nagyon nem stimmel, mindenki szégyellje magát, aki így lezüllesztette a klubot!

A nap hírévé az tette ezt a mérkőzést, hogy a hazaiak nem cseréltek. Országos kánikula tombol, momentán a teraszon ülök, de máris felforrt a fejem. Víz nélkül ez elviselhetetlen. A pályákon körülbelül negyven fok van, az újpesti edzők mégis el tudták játszani, hogy egyet sem cseréltek. Ez nevetséges és felháborító egyszerre. Vajon hogy érezhetik magukat a cserejátékosok, amikor az edzők azt mondják, azért nem változtattak, mert nincs kit becserélni. Akkor azok a játékosok hogy kerültek oda? Ha ők ennyire nem képviselnek minőséget, akkor ne ültessék őket a kispadra, hanem hozzanak öt válogatott szintű belga játékost. Attól, hogy az Újpest nyerni akar, még nem biztos, hogy csatárt kell behozni, hanem egy labdaszerző játékost, hogy minél hamarabb át tudjanak lendülni támadásba.

Az edző azt mondja, nem azért kaptak ki, mert a pályán lévő játékosok elfáradtak a végére. Ha nem fáradtak el, akkor nem futottak eleget, hiszen aki ebben az időben fut, az biztosan elkészül az erejével. A kispadon ülő tehetséges fiatalok közül már többen is lehetőséget kaptak az előző szezonban. Fel nem foghatom, most miért nem lehetett őket beállítani néhány percre.

Olvasói sztorik