NB I

Debreceni gólfesztivál

A DVSC nyolcvan percig emberelőnyben játszva 7-1-re kiütötte a Kaposvárt az első fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 1. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi 7-1 (2-1)
Debrecen, 3000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVSC: Verpecz – Lázár P., Mészáros N., Morozov, Korhut – Bódi, Zsidai, Selim Bouadla (Szakály P., 73.), Ferenczi J. – Kulcsár T. (Horváth Z., 74.), Sidibe (Volas, 57.). Edző: Kondás Elemér
Kaposvár: Posza – Okuka, Petrache (Albert Á., 57.), Kovács O., Jánvári – Babics (Thiam, 56.), Addo, Balázs B. – Waltner (Coroian, a szünetben), Oláh L., Vrucina. Edző: Prukner László
Gólszerzők: Sidibe (tizenegyesből 13.), Korhut (38.), Kulcsár T. (50.), Jánvári (öngól 53.), Ferenczi J. (70.), Horváth Z. (77.), Zsidai (87.), illetve Vrucina (8.)
Kiállítva: Kovács O. (11.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A debreceni ultracsoport tagjai szervezett formában nem voltak jelen a mérkőzésen, ehelyett a közelben, családi kötelékben tekintették meg a találkozót. „A játékosok se jelentik be előre, ha szarnak az egészre!” – írták a drukkerek a szud94.hu oldalon.

A hazaiaknál Máté II Péter eltiltás miatt nem szerepelhetett, Bernáth Csaba és Damahou pedig sérült, de Szakály Péter és Czvitkovics is kimaradt a kezdőből. A kaposváriaknál Bank István, Horváth Tamás, Major Ádám és Pavlovics hiányzott sérülés, Marko Ranilovics kapus pedig betegség miatt, ezért Posza Zsolt őrizte a Rákóczi hálóját.

Hazai fölénnyel kezdődött a meccs, ám a nyolcadik percben Babics félpályás indításával Vrucina elment Mészáros Norbert mellett, és a kifutó Verpecz István fölött a hálóba emelt, így a somogyiak jutottak előnyhöz (0-1). A 11. percben Kovács Olivér mellett Sidibe a földre került a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető kiállította a kaposváriak játékosát, és tizenegyest ítélt, amit a sértett magabiztosan értékesített (1-1).

A folytatásban nyomás alatt tartotta ellenfelét a Debrecen, de a Kaposvár a kiállítás ellenére nem állt vissza, így is megpróbált kezdeményezni, csakúgy, mint a hazaiak, de a pontatlanságok miatt ez egyik oldalon sem párosult számottevő helyzetekkel. A 22. percben Sidibe beadását Ferenczi János ígéretes helyzetből csúnyán fölé lőtte. Ahogy telt-múlt az idő, egyre nőtt a DVSC nyomása. A 38. percben Petrache elvétett egy beadást, a labda így Kulcsár Tamás elé került az ötösön, de nem lőtt azonnal, így a kaposvári román játékosa elpiszkálta előle. A szöglet után Bódi Ádám beadását Korhut Mihály továbbította egykori csapata hálójába (2-1).

A szünet után Kulcsár Tamás erős lövését Posza kiütötte, de az ismétlésnél már tehetetlen volt (3-1). Egy perccel később Kulcsár fejese suhant el a kapufa mellett. Összezuhant a Kaposvár: az 53. percben Sidibe passzát Bódi lőtte kapura, Posza Zsolt kiütötte, de a labda saját csapattársáról, Jánvári Gáborról a hálóba pattant (4-1). A hetvenedik percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Ferenczi János a vendégkapu hosszú felső sarkába bombázott (5-1). A 77. percben Lázár Pál pontos beadását Horváth Zoltán fejelte a hálóba (6-1).

A 82. percben Szakály Péter beadását Volas fejelte kapura közvetlen közelről, de Posza bravúrral védett. Egy perc múlva ismét Volas fejelt, de a labda ezúttal a földről pattant a léc fölé, a 85. percben pedig szimplán a kapu fölé továbbított, ugyancsak fejjel. Kisvártatva Bódi szabadrúgását védte a kaposváriak hálóőre, aki a 87. percben, Zsidai László távoli lövésével szemben már tehetetlen volt (7-1).

A kaposvári csapat élvonalbeli története egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el egy olyan meccsen, ami semmilyen szempontból nem volt értékmérő, hiszen a hazaiak nyolcvan percig létszámfölényben voltak. A DVSC ugyanakkor dicséretet érdemel, hiszen akkor is törekedett az újabb és újabb gólszerzésre, amikor már régen eldőlt a meccs.

– Külső szemlélőként, kívülállóként úgy vélem, élvezetes meccs volt. Az első félidőben abszolút nem látszott, hogy emberhátrányban van a Kaposvár. Mindent tiszteletem az övék, hiszen vállalták a támadófutballt – elemezte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly, az Újpest egykori olimpikon csatára. – A második félidő aztán teljesen más képet mutatott. Ki kell emelnem azt a tudatos szélsőjátékot, amit a debreceniek csináltak. Ha ezt játsszák tizenegy ember ellen is, akkor szép idény elé néznek. Nagyon szépen jöttek be a beadások, és már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a vége. Sajnálom a Kaposvárt, mert szimpatikus csapat, és az első félidőben tényleg nem lehetett látni, hogy kevesebben vannak. A második felvonásban aztán kijött a különbség, amikor elmentek a somogyiak, úgy kontráztak a hazaiak, ahogy akartak. A középre érkező labdák majdnem mindig életveszélyesek voltak. Nem értettem, ha az első félidőben így egyben voltak, akkor miért estek ennyire szét. Azt ők sem gondolhatták komolyan, hogy pontot tudnak rabolni ezzel az öngyilkos második félidővel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik