NB I

Továbbra is hullámzó lehet a Rákóczi

Prukner László elmondta, elégedett a játékosok hozzáállásával, de az új igazolások beépítése időbe telik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Kaposvári Rákóczi. A somogyi alakulat a hétvégi bajnoki rajt előtti utolsó főpróbán 1-1-es döntetlent ért el a török élvonalbeli Antalyaspor ellen. A csapatban pályára lépett a többi nyári igazolás mellett a két legújabb szerzemény, az Egerből érkező Albert Ádám és a ferencvárosi kapus, Marko Ranilovics is.

Prukner László vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, elégedett játékosai felkészülési időszak alatt mutatott hozzáállásával. Hozzátette, az új érkezők beépítése egy hosszabb folyamat lesz, így a tavaszhoz hasonlóan ősszel is hullámzó lehet a csapat teljesítménye.

– A korábbiakhoz képest más volt a felkészülésünk, eltértem a megszokott ritmustól – magyarázta Prukner László. – Ennek több oka is volt. Az első, hogy mindkét edzőpályánkat felújították, így a felkészülés elején nem mehettünk rá egyik játéktérre sem. A centerpályánkat még most sem használjuk, az új gyepszőnyeget a Kecskemét elleni bajnokin fogjuk felavatni. A másik, amiben eltértünk a korábbiakhoz képest, az a felkészülési mérkőzések ütemezése. Szeretem erős külföldi csapatok ellen felmérni a csapatomat. Az Európa Liga, illetve a Bajnokok Ligája selejtezőjében induló csapatok ellen is játszottunk. Azonban ezek az együttesek már korábban elkezdték a felkészülést, így a felkészülési időszak elején volt nekünk is több edzőmeccsünk. Általában a nyári időszakot hét-tíznapos felkészüléssel szoktuk kezdeni, hogy rendbe tegyük a rövid szünet után visszatérő játékosainkat. Ez viszont most megfordult.

– Mennyire elégedett a felkészülési mérkőzéseken látottakkal?
– Mint ahogy mondtam, többségében csak nemzetközi kupákban induló ellenfelekkel mérkőztünk meg. A többi között játszottunk a Krasznodarral, a Szarajevóval, vagy legutóbb a török bajnokságban hetedik helyen záró Antalyasporral. A csapat tengelye távozott a nyáron, Hajdúch, Hegedűs, Pedro és Safarics sincs már itt. A Kaposvár nincs olyan helyzetben, hogy kész NB I-es játékosokat igazoljon. Olyan fiatalokat szerződtettünk most is, akiket megpróbálunk beépíteni a csapatba, összegyúrni őket, hogy egy egységes Rákóczi lépjen pályára a bajnokságban. Van még egy hetünk, hogy a kisebb hibákat kijavítsuk. A játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, láttam, hogy mindenki odatette magát. Volt, hogy egy-egy játékosom gyengébb napot fogott ki, vagy éppen a csapat szerepelt gyengébben, tehát vegyes képet kaptam a nyár eddigi része során, de ez így szokott lenni. Összességében nem vagyok elégedetlen.

– Kellően sikerült megerősíteni a csapatot?
– Erősítésekről nehéz beszélni, hiszen kész NB I-es labdarúgók hagyták el a Kaposvárt, a helyükre pedig olyan fiatalok érkeztek, akik közül van olyan, aki itthon és külföldön sem lépett még pályára az élvonalban. A távozók mellett Bank István és Horváth Tamás is hiányzik, hiszen még egyikük sem épült fel a sérüléséből. Erősítésekről így nem lehet beszélni. Azonban mindent megteszünk azért, hogy az új játékosokat olyan szintre hozzuk, hogy megfeleljenek a klub, illetve az első osztály elvárásainak.

– A tavaszukat elég hullámzó teljesítmény jellemezte. Sikerült megtalálni ennek az okát?
– Igazándiból nem sikerült rájönnünk, mi okozta ezt. Talán az őszi jó helyezésünk is közrejátszott ebben, hiszen alig összeállt csapatként a nyolcadik helyen teleltünk a bajnokságban. A felkészülést akkor is becsülettel végigcsináltuk, de nem sikerült jól a tavaszi rajt. Emiatt talán néhány játékosom elbizonytalanodott, ami rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. Az új érkezők azonban új impulzust adhatnak a gárdának. Viszont őket be is kell építeni a csapatba, így ősszel is hullámzó lehet a teljesítményünk, egyelőre nem várok stabil Kaposvárt. De bízom benne, hogy jól sül el a dolog.

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik