NB I

Minden kezdet fontos

A Győr az európai kudarc, a Diósgyőr pedig Szivics bemutatkozása miatt akar nyerni szombaton.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szokatlanul késői időpontban, 21 órakor kezdődik szombaton a címvédő Győri ETO és a Diósgyőr mérkőzése az OTP Bank Liga első fordulójában. A házigazda kisalföldiek ezen a héten alig voltak itthon, hiszen a csapat vasárnap délelőtt indult Izraelbe, ahonnan csütörtök hajnalban tért vissza, így a Maccabi Tel-Aviv elleni vesztes Bajnokok Ligája-selejtezőt követően nem sok edzésre volt lehetősége Pintér Attilának.

Ami a hiányzókat illeti, az egyik oldalon Marek Strestík eltiltás, Pátkai Máté, Takács Ákos, Dudás Ádám és Kalmár Zsolt pedig sérülés miatt hiányzik a győriektől, míg vendégoldalon Abdouraman és Gosztonyi András is műtét után lábadozik.

– Mostantól minden erőnkkel egy feladatra kell koncentrálunk, bajnoki címvédőként szeretnénk ismét jól szerepelni – mondta klubja honlapján Pintér Attila, a Győr edzője. – Nagyon fontos számunkra, hogy idén is a dobogón végezzünk. A tavalyi sikert a csapat és a közönség közösen érte el, éppen ezért ismét számítunk szurkolóink támogatására. Azt gondolom, minden kezdet fontos, nagyon számítunk, hogy minél többen jöjjenek ki és segítsenek bennünket.

A diósgyőriek kispadján most mutatkozik be tétmérkőzésen az új edző, Tomiszlav Szivics, aki kijelentette, olyan mérkőzés vár rájuk, ahol nincs vesztenivalójuk, viszont sokat nyerhetnek.

– A Győr jó csapat magyar szinten, de a Bajnokok Ligája-mérkőzésen azt is láthattuk, nem kell elájulni tőlük. Úgy megyünk oda, hogy győzni szeretnénk és majd meglátjuk szombat éjszaka, hogy sikerült-e – magyarázta Szivics a DVTK honlapján. – A Diósgyőrnek, ideértve a szurkolókat, a klubot és a várost is, mindig a dobogó kell, hogy a célja legyen, de a realitás most más. A realitás, hogy az első nyolcban végezzünk, de ez nem azt jelenti, hogy adott esetben ne tennénk meg mindent a dobogóért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!