NB I

Kádár az első ötben végezne

Nyerni utazik a Győri ETO otthonába a DVTK újdonsült csapatkapitánya, Kádár Tamás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken útjára indul a labda az OTP Bank Liga új szezonjában. Nagy átalakuláson esett át a DVTK együttese, amelynél az elmúlt bajnokság csalódást keltő szereplése után edzőváltás és nagy játékosmozgás történt a nyár folyamán. A miskolciak a bajnok Győri ETO otthonában kezdik a szezont, nem vár tehát könnyű feladat az újdonsült csapatkapitányra, Kádár Tamásra és társaira.

A Diósgyőr szerdán tartott szurkolói ankétján jelentették be, hogy az idei bajnokságban a 23 éves védő viseli a karszalagot. A válogatott játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, nem az számít, ki a kapitány, hanem az, hogy egységesek legyenek.

– Nagyon örülök, hogy én lettem a csapatkapitány – kezdte Kádár Tamás. – Amióta visszajöttem, volt egy beszélgetésem a mesterrel, és akkor közölte, hogy az edzőmérkőzéseken én leszek a kapitány. Igazából akkor még nem számítottam rá, hogy ez a bajnokságban is így lesz. Igazság szerint vagy a Tisza Tibor, vagy én lettem volna, de nagyon örülök, hogy rám esett a választás. Úgy gondolom, hogy a csapatban több meghatározó játékos is van, és akkor lesz jó az együttesünk, ha egységesen működünk.

A korábban Angliában és Hollandiában is játszó labdarúgó elégedett a DVTK felkészülésével.

– Nem is az edzőmeccsekről beszélnék, hanem inkább az edzésekről. Másabb dolgokat csinálunk, mint tavaly, sokkal pörgősebbek a tréningek. A felkészülési meccsek szinte háromnaponta jöttek, az volt a legfontosabb, hogy mindenki megkapja a megfelelő terhelést. Úgy gondolom, hogy jó felkészülésen vagyunk túl – szögezte le a fiatal védő.

Az újdonsült kapitány a tavalyi gyengébb szereplés után abszolút bizakodó, és az első ötbe várja a miskolci alakulatot.
– Nem akarom elszólni magam, de reménykedem benne, hogy egy jobb évet fogunk zárni, mint tavaly – magyarázta Kádár. – Most, hogy már túl vagyunk a felkészülésen, látjuk, hogy milyen állapotban vagyunk, és abszolút bizakodó vagyok. Természetesen a riválisok is igazoltak jó játékosokat, de hozzánk is kiváló labdarúgók érkeztek. Bízom benne, hogy az első ötben leszünk a bajnokság végén.

A DVTK a Győri ETO otthonában lép pályára szombaton az első fordulóban. Kádár szerint száz százalékot kell nyújtaniuk ahhoz, hogy győzelemmel zárják az összecsapást.

– Keményen készülünk a Győr elleni meccsre. Vannak már taktikai edzések, készülünk az ETO-ból – mesélte a miskolciak védője. – Százszázalékosan oda kell tenni magunkat, és mindenkinek a fejében ott kell lennie, hogy a bajnokcsapat otthonába látogatunk. Remélem, hogy jó játékkal tudjuk viszonozni azt, hogy a szurkolók elkísérnek minket, és bízom benne, hogy elcsíphetünk egy győzelmet. Nem mondanám előnynek, hogy a Győr hét közben is pályán volt, hiszen elég bő kerettel rendelkezik, és nem hiszem, hogy emiatt fáradtabb lesz.

Olvasói sztorik