NB I

Meghatározó játékossá válna

Takács Péter örül Tomiszlav Szivics érkezésének, mivel az új trénertől szabadabb kezet kap a támadójátékban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zajlik az élet az NB I-ben szereplő DVTK együttesénél. A tavalyi gyengébb szereplés után az idei nyár eddig nagy változásokat hozott a klub életében, elég csak az új vezetőedző, Tomiszlav Szivics érkezését említeni. A tréner mellett több új játékos is Diósgyőrbe költözött, de a tavalyi alakulat gerince azért nagyrészt egyben maradt. Az előző idényben 23 bajnokin lépett pályára Takács Péter, aki a közönség kedvencévé vált Miskolcon. A Rangadó.hu meglátogatta a Bükön edzőtáborozó diósgyőrieket, ahol a 23 éves középpályás elárulta, tetszik neki az a filozófia, ami a csapat játékával kapcsolatban kezd kialakulni.

– Igazából most ott tartunk, hogy a csapatnak még a fizikális dolgok terén van nagyobb feladata – mesélte Takács Péter. – Az erőnlét megszerzése kerül ilyenkor előtérbe. Az utóbbi pár napban kezdtünk el a taktikával foglalkozni. Nagyon tetszik, hogy kezd kialakulni egy olyan filozófia a játékunkkal kapcsolatban, amely hozzám is közel áll. Abszolút bizakodó vagyok a folytatást illetően.

– Milyen képet mutatnak az eddigi felkészülési meccsek?
– A legutóbbi edzőmeccsel lezártunk egy olyan folyamatot, ahol még annyira nem számított az eredmény. Persze, mindig számít, de a kemény edzések után próbáltunk arra figyelni, hogy azokat az alapelveket próbáljuk betartani, amelyeket az edzőnk kér. Mostantól kezdve már az eredmények is kőkeményen számítanak az edzőmérkőzéseken is. Nekem ez tetszik, mert azt gondolom, hogy egyre jobban kezd hasonlítani ez az időszak arra, amikor már célegyenesbe érünk, és minden meccsnek tétje lesz.

– Mit gondol az új igazolásokról, erősödik velük a csapat kerete?
– Úgy gondolom, hogy minőségre jó játékosok érkeztek. Természetesen az is nagyon fontos volt, hogy mennyiségre is meglegyünk, mert a tavalyi szezon végére nagyon elfogytunk. Eddig pozitív képet alakítottam ki az új igazolásokról.

– A tavalyi szezon nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. Mi volt a gond?
– Ez egy összetett dolog, sok kicsi apróság hiányzott. Mindenkinek voltak hibái, mindenki valamit egy kicsit elrontott. Azt gondolom, hogy ez a következő szezontól már nem lesz így. Leginkább az volt a probléma tavaly, hogy a végén már nem voltunk sokan. Elfogyott a csapat, sok volt a sérült, és ezek nagyon meghatározták a gárda játékát.

– Mi a véleménye az új trénerről?
– Nagyon örülök neki, hogy Szivics lett az edző. Korábban is csak jókat hallottam róla, és már a saját szememmel is láthatom, hogy igazolódott a pozitív előítélet a részemről. Nagyon tetszik a játékfelfogása és a futballhoz való viszonya. Annak is nagyon örülök, hogy két ilyen nagyszerű pályaedzővel sikerült megismerkednem, akiket hozott magával.

– Mit vár a következő szezontól?
– Nyilvánvalóan előre szeretnék lépni egyénileg és csapatszinten is. Nagyon fontos lesz ez a szezon az én pályafutásomban is. Szeretnék meghatározóbb szerepet betölteni a csapatban. Tavaly is nagyon sokat játszottam, de most, hogy Szivics lett az edző, kicsit több szabadságot kaptam, a támadójátékban jobban részt vehetek, és ez közel áll hozzám. Azt gondolom, jót fog tenni a szezonomnak, hogy szabadabb kezet kaptam a gárdán belül. Csapatszinten pedig az a célom, hogy bekerüljünk a top ötbe, és akkor ott már bármi lehet.

– Pénteken a Király Kupán vesz részt a Diósgyőr. Hogyan készülnek a négyes tornára?
– Már említettem, hogy lezártuk azt az időszakot, amikor az eredmény nem számít. Innentől kezdve nyugodtan kijelenthetjük, hogy meg szeretnénk nyerni a tornát, ahol mi vagyunk a címvédők. Tiszteljük az ellenfeleket, de szeretnénk megnyerni a Király Kupát.

Olvasói sztorik