NB I

„Új szemlélet köszöntött be”

A műtét után lábadozó Tisza Tibor reméli, hogy edzője a nyitófordulóban már számolhat vele.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző bajnokság hajrájában nem tudta segíteni a Diósgyőr csapatát Tisza Tibor, akit május elején műteni kellett. A középpályás a combközelítő-izmának krónikus gyulladása miatt kényszerült operációra. A 28 éves labdarúgóval a diósgyőriek büki edzőtáborában beszélgetett a Rangadó.hu.

Az ötszörös válogatott futballista elárulta, már a csapattal edz, de van még lemaradása, amit a bajnoki rajtra szeretne maga mögött hagyni.

– Két hónappal ezelőtt műtöttek, most tartok a hetedik hétnél. Két hete már a csapattal edzek, és a legutóbbi edzőmeccsen már pályára is léptem – mesélte Tisza Tibor. – Igazából ez a beavatkozás egy húszperces rutinműtétnek számít, de a félépülés hosszabb időt vesz igénybe, és a rehabilitációnak nagyon fontos szerepe van a felépülésben. Szerencsére eddig minden jól sikerült. Nem azt mondom, hogy nincs minimális fájdalmam, de ez olyan, amivel ha nem is száz-, de kilencven százalékos munkát bármikor el tudok végezni a csapattal. Nyilvánvalóan van lemaradásom, de úgy gondolom, nagyon jó úton járok afelé, hogy három hét múlva olyan formába legyek, hogy már az első bajnokin számíthasson rám a mester.

– Hogy ment a játék, hogy érezte magát az említett felkészülési mérkőzésen?
– Türelmesnek kell lennem magammal szemben, hiszen azért még nincsenek meg azok automatikus, dinamikus mozdulatok bennem, amelyek a játékomhoz szükségesek. Az a félóra, amit most játszottam, arra volt jó, hogy kicsit érezhettem, újra a pályán vagyok a társakkal. A teljesítményem természetesen lesz jobb is, de még így is volt egy lövésem, illetve egy-két olyan passzom, ami pozitív volt, de nyilván még nem az igazi Tisza Tibit láthatták.

– Mit gondol a csapathoz érkező új játékosokról?
– Azok a játékosok, akiket igazoltunk, mindenképp hasznosak lesznek számunkra, és erősítések lehetnek. Úgy gondolom, biztosan fogunk még igazolni, és a csapat még abszolút nincs kialakulva. Vannak sérült játékosaink is, és vannak még olyan posztok, amelyeket szerintem mindenképp erősíteni kell. Az eddigi érkezőknek teljesen pozitív a hozzáállásuk és a csapattársakkal való viszonyuk is, illetve a pályán belül is segítségünkre lehetnek. Ebben az időszakban még annyira nem lehet leszűrni, hogy ki milyen futballista, hiszen mindenki nagyon fáradt, sokat edzünk. Úgy gondolom azonban, hogy az alapképességeiket tekintve jól igazoltunk.

– Az új vezetőedzővel, Tomiszlav Sziviccsel mennyire sikerült megtalálniuk a közös hangot?
– Lassan egy hónapja készülünk az új trénerrel. Ahhoz képest, hogy rövid idő telt el, elég közvetlen és jó viszony alakult ki a mester és a játékosok között. Tetszik, hogy pozitív szemléletű személyiség, ez mindenképp fontos ahhoz, hogy az emberek változtassanak a dolgokon. Szakmailag eddig csak jókat tudok róla mondani. Hozzám nagyon közel áll az a filozófia és edzésmorál, amit ő képvisel. Sokpasszos gyakorlatok vannak, és még a futásokat is labdával végezzük. Ez számomra nagyon pozitív, hiszen ez a futball sava-borsa. Úgy érzem, hogy egy jó kis társaság van kialakulóban.

– Mit vár az előttünk álló bajnokságtól? Mire lehet képes a Diósgyőr együttese?
– Új szemlélet köszöntött be a klubnál azzal, hogy új edzőnk van. Új sportigazgató is van, és a keret is cserélődik. A spanyol vonal, ami a tavalyi évben volt, most egy kicsit elhalványult, és nem feltétlenül gondolom azt, hogy ez rossz, hiszen mindennek megvan az előnye. Úgy érzem, egy olyan csapat kialakításán dolgoznak a vezetők, amely fiatal és ambiciózus játékosokkal van tele. Bízom benne, hogy az előttünk álló szezonban jobb eredményeket fogunk elérni, amelynek az alapja, hogy olyan futballt mutassunk be, hogy hazai közönség előtt tudjunk dominálni és támadni. Olyan játékot kell bemutatnunk, amiért a nézők kijönnek a meccsekre. Emellett persze az eredmény sem elhanyagolható. Úgy gondolom, megint egy út elejére léptünk, amihez idő és türelem kell. Nyilván a futballban ezek a szavak nem nagyon állják meg a helyüket, hiszen a szurkolók és a tulajdonosok elvárják, hogy minél hamarabb eredmény legyen, de szerintem meg lehet azt oldani, hogy eredménnyel is párosuljon az, hogy fejlődjön ez a csapat.

– Mit gondol a riválisok erősítéseiről?
– A magyar labdarúgás szempontjából nagyon pozitív, hogy minden csapat próbál egyre erősebb lenni szakmailag és gazdaságilag is. Be kell vallani, hogy pár magyar klub azért előttünk jár ezekben a dolgokban. Nem szégyen ezt bevallani, sőt ha esetleg jobb eredményt érünk el náluk, akkor ez lehet jó dolog is. Nekünk a saját utunkat kell járnunk, és nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy melyik csapat hogyan erősített. Persze, a Videoton, a Fradi és a Debrecen nagyon kiemelkedik a magyar bajnokságból. A Loki azért, mert évek óta együtt van, a Vidi anyagilag bármit megtehet, a Ferencvárosnak pedig olyan tábora és presztízse, illetve edzői és játékosai vannak, hogy abszolút kiemelkedik. Jó bajnokság elé nézünk, egyre kevesebb lesz a sima meccs. Úgy érzem, hogy jó irányba halad a foci.

Olvasói sztorik