NB I

Tiszteletre vágyik, nem szeretetre

Kovács Zoltán szerint játékosként könnyebb lett volna meggyőznie a diósgyőri szurkolókat, mint sportvezetőként.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn bejelentették, hogy Kovács Zoltán lesz a Diósgyőr sportigazgatója. A helyi szurkolók finoman szólva sem örültek annak, hogy egy újpesti kedvenc szerepet kap a csapatuk vezetésében, nemtetszésüknek pedig hangot is adtak, amikor óriásplakátra firkáltak cseppet sem kedves felszólításokat… A korábbi válogatott csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, igyekszik munkájával kiváltani a diósgyőri szurkolók tiszteletét.

– Örülök, hogy legalább az újságíróknak témát szolgáltathatok – jegyezte meg a rá szinte minden élethelyzetben jellemző humorral Kovács Zoltán. – Az első pillanattól tudtam, hogy a Diósgyőr a Fradi és az Újpest mellett az egyik legnépszerűbb csapat az országban. Ezért valahol normális dolog, hogy ilyen érzelmeket is kivált az én esetem. Nagyon erősen köthető vagyok az Újpesthez, amire egész életemben büszke is leszek. Sportigazgatónak jöttem ide, ennek minden előnyével és hátrányával. Ha játékosként jöttem volna, ugyanezt kapom, de akkor azért lett volna könnyebb dolgom, mert a góljaimmal meggyőztem volna a közönséget. A show-t most nem nekem kell elvinnem, mert a játékosokról és az edzőről kell szólnia a diósgyőri futballnak. Bízom benne, hogy a munkámmal idővel kivívom majd a szurkolók tiszteletét. Szándékosan ezt mondom, én erre vágyom, a diósgyőri szurkolók pedig szeressék az edzőt, Tisza Tibort, Elek Ákost és a többieket… Ezzel semmi probléma nincs a világon. Nyilván jó lenne, ha ezek a hangok elnémulnának, de én száz százalékosan csak a munkámra fogok koncentrálni, amely arról szól, hogy a háttérből segítsem a Diósgyőrt.

Az új sportvezető a feladatköréről, és a jelenleg Bükön edzőtáborozó csapat helyzetéről is beszélt, illetve megemlítette, hogy három-négy játékos érkezése várható még.

– Nekem az lesz a dolgom, hogy a menedzserekkel, a külföldi klubokkal, a válogatott szövetségi kapitányával tartsam a kapcsolatot, az átigazolások tárgyalását lebonyolítsam, a csapat körülményeit tökéletessé tegyem. Tomiszlav Sziviccsel teljesen együttműködök, egyébként nagyon könnyű megtalálni vele a közös hangot. Három-négy játékos érkezése várható még, ami nagyon fontos az a kapus és a csatárposzt kérdése. A célunk az lesz, hogy a lehető legrövidebb időn belül erős csapat váljon a Diósgyőrből – mondta Kovács Zoltán.

Olvasói sztorik