NB I

Diósgyőrben dolgozik Kovács Zoltán

A korábbi hússzoros válogatott csatár Újpesten már szerzett tapasztalatot sportigazgatóként.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVTK új klubmodellt kíván felépíteni, ahol szakmai igazgató helyett a játékosmozgásokért és a nemzetközi kapcsolatokért, valamint minden más háttérfeladatért felelős sportigazgató vesz részt a klubvezetésben. Ezt Kovács Zoltán személyében találták meg a diósgyőriek – írja a klub honlapja.

– A DVTK sportszakmai koncepciójáért és elsősorban az igazolásokért leszek felelős – mondta a klub honlapján Kovács Zoltán. – Az én feladatom az lesz, hogy a vezetőedző kizárólag a szakmai munkával tudjon foglalkozni – edzések vezetése, csapat összeállítása –, minden egyéb feladat, például a kifogástalan munkakörülmények megteremtése rám hárul. Diósgyőr az a hely, ahol érdemes focit csinálni, a DVTK egy olyan klub, ahol jó dolgozni. Így gondoltam ezt a tárgyalások előtt és az azóta szerzett információk csak megerősítették ezt. Tetszett a Dudás Hunor által felvázolt jövőkép, az infrastrukturális fejlesztések, a szakmai tervek és jól esett, hogy ebben nekem is szerepet szánt.

Kovács Zoltán pályafutása nagy részét Újpesten töltötte, de megfordult játékosként az MTK-ban, a BVSC-ben, Pécsett és Győrben is, nem beszélve görögországi, francia és kínai csapatairól.

Diósgyőrben már munkába is állt, mert nincs vesztegetni való időnk. Az elmúlt napokban ő is ott volt Lengyelországban, ahol Tomiszlav Szivics társaságában olyan játékosokat nézett meg, akik erősítést jelenthetnek a klubnak.

– Arra is jó volt ez a rövid idő, hogy kiderült, a vezetőedzővel egy hullámhosszon vagyunk. Én ugyanolyan sportigazgató vagyok, mint amilyen játékos voltam: nem ismerek lehetetlent, nyerő típusú játékosokat és győztes csapatot akarok látni – szögezte le Kovács Zoltán, aki az előző bajnokságban szakértőként tűnt fel a képernyőkön az MTVA közvetítéseiben, de elmondása szerint bármennyire is jól érzi magát, ezt most abbahagyja, mert az ő értékrendszere szerint összeférhetetlen a sportvezetői szerepvállalásával.

Olvasói sztorik