NB I

Gallardo távozik Diósgyőrből

A spanyol középpályás, Francisco Gallardo nem fogadta el a klub által kínált szerződéshosszabbítást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnokságban csak az élő szerződéssel, valamint játékengedéllyel és sportorvosi igazolással rendelkező labdarúgók léphetnek pályára, aminek beszerzéséhez időre van szükség. Ezért Gallardo kedd estig kapott határidőt a DVTK vezetőitől, hogy aláírja új szerződését.

Hosszú tárgyalássorozat után még kedd este is hosszasan egyeztetettek a felek, és bár korábban biztatóan alakultak a megbeszélések, Gallardo végül mégsem írta alá a papírokat. Ezzel eldőlt, hogy két szép év után a klub és a játékos útjai különválnak – írja a Diósgyőr honlapja.

FRISS: Szerda délelőtt közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a DVTK és az elmúlt fél évben Kazincbarcikán kölcsönben szereplő Bogáti Péter.

Ami az esetleges érkezőket illeti: az amigeleken.hu szurkolói oldal információi szerint a brazil középpályás, Thiago dos Santos szerződést kaphat. A borsodiak élénken érdeklődnek a jelenleg Izraelben próbálkozó Debreceni András iránt. Miután a cseh kapus, Milos Buchta nem kapott szerződést és már távozott is, most a 18 éves Gelei Vincét tesztelik, aki legutóbb az NB II-es Csákvárnál szerepelt.

A Borsod Online megkérdezte Tomiszlav Szivics vezetőedzőt, hogy mi a helyzet Ivan Rados kapussal, akinek élő szerződése van a Diósgyőrrel, és Balmazújvárosban is ott volt a csapattal.

– Ez nem az én asztalom. Mivel velem a szezon elején azt közölte Dudás Hunor ügyvezető, hogy Ivan Radossal ne számoljak, mert őt mindenképpen kölcsön akarja adni a klub, én tartom magam ehhez, nem is sorolom őt a csapat keretéhez. Vagyis húsz mezőnyjátékosunk van és két kapusunk, Rajiccsal és a fiatal Herceggel együtt. Nagyjából megvagyunk, de azért még várható érkező, hiszen, hogy maradjak a témánál, kapusra még mindenképpen szükségünk van – szögezte le a tréner.

A DVTK-nak egyébként szerdán lehet új csapatkapitánya, hiszen a posztot betöltő spanyol José Luque távozott. Bár az eddigi előkészületi találkozókon kivétel nélkül a magyar válogatott védője, Kádár Tamás viselte a karszalagot, Szivics elmondása szerint ez nem jelenti azt, hogy az első bajnokin biztosan ő lesz majd a kapitány, ugyanis erről a mai napon születhet döntés. A két verzió közül Szivics az edző általi kijelölést részesíti előnyben a demokratikus úton, a játékosok szavazatai alapján való választással szemben. A vezetőedzőnek négy jelölje van, mindannyian magyarok – írja a boon.hu.

Olvasói sztorik